03 / 05 / 2024

Mehmet Okay Amerika'da şirket kurdu!

Mehmet Okay Amerika'da şirket kurdu!

ANT Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay EQ İnsan ve Yaşam Dergisi'ndeki yazısında Amerika'da bir şirket kurarak yeni işlere başlayacağının müjdesini verdi. İşte Mehmet Okay'ın o yazısı..



Doğa bütün bir yıl boyunca her mevsim değişik şekillere giriyor, inanılmaz bir değişim yaşanıyor.

Hepsi ayrı bir güzel ama senenin en güzel dönemi ilkbahar ayları herhalde...

Dünyamızdaki bu değişimin insana olumlu yansıdığı, harekete geçmek zorunda hissettirdiği, her şeye rağmen, her şeye pozitif bakıp, silkinip yeni başlangıçlar yapmak için en ideal zaman.

Yaşama sevincimizin en üst düzeyde olduğu, bu aylar sanki...

Doğadaki bu değişim ve canlanmaya uyarak, bizlerin de canlanıp harekete

geçtiğimiz, yeni başlangıçlar yaptığımız bu aylara özellikle çok dikkat etmek gerek!


Beni bu güzel havalar mahvetti,

Böyle havada istifa ettim Evkaftaki memuriyetimden.

Tütüne böyle havada alıştım,

Böyle havada âşık oldum;

Eve ekmekle tuz götürmeyi Böyle havalarda unuttum.

Şiir yazma hastalığım Hep böyle havalarda nüksetti,

Beni bu güzel havalar mahvetti.


Büyük şair Orhan Veli, "Güzel Havalar" şiirinde her ne kadar mahvolmaktan bahsetse de yaptıklarından keyif aldığını hissettiriyor. Pek de pişman olmadığını anlıyoruz!


Burada bahsettiği; bahar aylarının kışkırtıcılığı ve her ne olursa olsun uyuşukluktan sıyrılıp harekete geçip, eylemlerde bulunmanın dayanılmaz cazibesidir diye anlıyoruz.


Keyifli ve sevimli yaramazlıklar yapma hakkımız saklı kalmak kaydıyla gerçek anlamı ile "Beni bu güzel havalar mahvetti" dememek ve de pişman olmayacağımız kararlar almak için "kırk ölçüp, bir biçmek" deyimi buraya tam uyuyor sanki...


Bizler de bu aylarda kararlar alıp yeni işlere başlamayı seviyoruz ve bu bağlamda yurtdışında Rusya ve Türkmenistan'da devam eden işlerimiz yanında yeni pazar olarak seçtiğimiz İngiltere'de işlerimiz başladı. Amerika'da şirket kurduk ve yeni işlere başlamak üzereyiz...


Yurtiçinde yıl sonu teslim hedefi ile devam eden Halkalı Antplato ofis projesi yanında, taahhüt işlerimizden İŞ GYO Manzara Adalar ile Türkiye Finans Kurumu merkez ofis projeleri devam etmekte.


Geçtiğimiz yıl teslim edilen ve satışı devam eden az sayıdaki Beylerbeyi Antteras konutları 1. Etap peşinden başlayacak 2. Etap konutların hazırlıkları devam ediyor. Güzel Üsküdar'ımıza yeni eserler katmaya devam edeceğiz. Ayrıca artık Avrupa yakası Mecidiyeköy'den binip projemizin yanında Çamlıca'da ineceğiniz Teleferik projesi de çok yakında hayata geçecek...


Ümraniye merkez bölgesinde geçtiğimiz yıl sonu teslim edilen Antasya Residence projesinde de hayat başladı.


Bu arada durmuyor, turizm yatırımlarına da devam ediyoruz ki; Antasya Residence'ta üst katlarda Anthill benzeri 80 birimlik Fraser Place 1+1 ve 2+1 Servisli Daire şeklinde konuklarınızı ağırlayabileceğiniz bölüm açıldı. Mayıs ayında yanımızdaki AVM projesinin “MODERNEAST" ismi ile açılacağını şimdiden müjdeleriz.


İlk bizim keşfettiğimiz ve Antrium ile Antasya projelerini geliştirdiğimiz Ümraniye'nin bu güzel merkez bölgesinde hareket devam ediyor. Yaz aylarında 3. köprü bağlantısı ve metro hatlarının açılması ile ulaşım rahatlayacak; ayrıca 3 katlı raylı ve lastik tekerlekli araçların geçeceği tünel ihale edildi ki Avrupa yakasından girip yanı başımızdaki Çamlık bölgesinden çıkacak. Kısaca tüm yolların kesiştiği güzel bölgemizde yeni konut ve ofis projelerine başlamak üzere harekete geçiyoruz. Bahar ayları geçmeden kısa bir süre içerisinde sizleri bilgilendireceğiz.


Sonuç olarak doğru projeler geliştirmek adına çalışıyoruz; biraz zaman alıyor ama "kırk ölçüp, bir biçiyoruz". Çünkü sizlere hem yaşam kalitesi yüksek hem de her yıl daha çok değerlenen projeler üretmek istiyoruz.


Tüm Ant Yapı dostlarına da bu bahar aylarında "Güzel Havalar" eşliğinde her ne şekilde olursa olsun harekete geçip, doğru kararlar alacakları keyifli ve güzel günler dileriz...


Mehmet Okay


Geri Dön