04 / 05 / 2024

Mehmet Okay: Gökdelenin yerini villalar alacak!

Mehmet Okay: Gökdelenin yerini villalar alacak!

Rusya'nın en yüksek gökdeleninden sonra İstanbul'da Türkiye'nin en yüksek ikiz kuleleri Anthill Residence'ı inşa eden Ant Yapı, artık lüks villalar yapacak. şžirket, İstanbul'da 3 yeni villa projesine toplam 500 milyon dolar yatıracak



Rusya'nın en yüksek gökdeleninden sonra İstanbul'da Türkiye'nin en yüksek ikiz kuleleri Anthill Residence'ı inşa eden Ant Yapı, artık lüks villalar yapacak. şžirket, İstanbul'da 3 yeni villa projesine toplam 500 milyon dolar yatıracak. Villaların çekmeköy, Riva ve Beylerbeyi'nde olacağını söyleyen Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, 'EQ'su yüksek evler yapıyoruz. Herkese villa satmıyoruz. Bizden ev satın alacakları titizlikle seçiyoruz' diyor

Ant Yapı 19 yıl önce Mesa'dan ayrılan 4 ortak tarafından kuruldu. Bugün 700 milyon dolarlık cirosuyla Türkiye'nin 4'üncü, dünyanın ise 90'ıncı en büyük inşaat şirketi. Başta Rusya ve Ukrayna olmak üzere yurtdışında imza attığı dev projelerle adından söz ettiren Antyapı, cirosunun yüzde 80'ini de sınır ötesi işlerden elde ediyor.

Ancak şirket krizle birlikte, yurt içindeki işlerine de ağırlık vermeye başladı.

Özellikle Rusya ve Ukrayna'da inşaat işlerinin gerilemesi üzerine Türkiye'deki konut projelerini gündemlerine aldıklarını belirten Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi ve Ortağı Mehmet Okay, 'Yurtdışında kazandıklarımızla burada arsa alıyoruz. çok ciddi bir portföye sahibiz. Talepler doğrultusunda projeler geliştiriyoruz' diyor.

Son olarak geçtiğimiz yıl şžişli Bomonti'de AnthiU Residence projesini hayata geçiren Ant Yapı'mn bugünlerde odağında villa projeleri var.

3 tane ultra lüks villa projesine başladıklarım belirten Okay, 'çamlıca'da da yeni konut projemiz bulunuyor. Yürüttüğümüz toplam 4 projedeki konut sayısı ise 750 olacak' diye konuşuyor.

İnşaatın dışında 2 otel yatırımı ile turizm sektörüne de giren Ant Yapı'nın önümüzdeki günlerde bir diğer önemli atağı da çevre teknolojilerinde olacak.
19 yılda sıfırdan Türkiye'nin en büyük 4'üncü inşaat şirketini yaratan Ant Yapı'nın 4 büyük ortağından, yönetim kurulu üyesi Mehmet Okay ile yeni projelerini konuştuk.

YABANCILARA KİRALAYACAK

şžişli Bomonti'de geçen yıl tamamladığımız Anthill Residence'ların inşaatına 2008'de başladık. Krize rağmen 24 ay gibi kısa bir sürede projeyi bitirdik. Dairelerin satışında da krizden etkilenmedik. Bugüne kadar 804 dairenin yüzde 75'ini sattık. 25 ila 30 aile oturmaya başladı. Satılmak için bekleyen 180 dairemiz kaldı. Bunların satılması için acele etmiyoruz. Her geçen gün fiyatlar ve kira gelirleri yükseliyor. Bu yıl ise konut fiyatlarında ciddi bir artış bekliyoruz.

Özellikle Anthill'de üst kadarı satmama kararı aldık. 40'mcı kattan sonraki dairelerimizi satmıyoruz. Bu kadarı işletmesi ve kiraya vermesi için İngiliz Frasers Hospitality ile anlaştık. Türkiye'de yaşayan yabancılara yönelik kısa ve uzun dönem kiralama hizmetleri sunacağız. Dairelerin metrekare kira fiyadarı 25 dolar seviyesinde olacak.
 
Anthill'de bundan sonraki hedefimiz Türkiye'de yaşayan yabancı yöneticiler. 2011'de bu alandaki pazarlama çalışmalarımızı artırmayı hedefliyoruz. Türkiye'ye çalışmaya gelen yabancı yöneticiler iş seyahatlerinde 20-30 metrekarelik odalara tıkılıp kalmak istemiyor. Ev ortamında yaşamak istiyorlar.

Yaptığımız araştırmalarda bu konuda eksiklik olduğunu gördük ve bu alana yatırım yapma kararı aldık. Athill Residence'da Türkiye'de olmayan bir rezidans hizmeti başlatacağız. 24 saat ev bakım servisi vereceğiz. Ayrıca spordan spaya kadar tüm sosyal tesisleri bir arada sunuyor olmamız yabancıların ilgisini çekiyor. 7 yıldızlı bir rezidans işletme si yapmayı hedefliyoruz. Bu da Türkiye'de bir ilk olacak.

YENİ YATIRIMLAR ARTACAK

2008'de dünyanın en büyük 70'inci inşaat şirketiydik. Geçen yıl krizle birlikte Rusya ve Ukrayna'daki işlerimizin azalmasıyla 70'inci sıradan 90'a geriledik. Türk şirkederi arasında en büyük 4'üncü inşaat şirketi olduk. Bu yıl ise yurtdışında işlerin daha iyi olacağını öngörüyoruz. Rusya ve Ukrayna'da yine büyük işler aldık. 2011 kesinlikle geçen yıl ve 2009'dan daha iyi olacak. Rusya ve Ukrayna'da konut, otel, ofis ve rezidanstan oluşan karma projeler yapacağız.

Türkiye'de de büyümemizi sürdüreceğiz. Bugüne kadar hep yüksek kadı rezidans tipi siteler yaptık. Ancak son dönemde hem müşterilerimiz hem arkadaşlarımızdan çok yoğun villa talebi geldi. Artık insanlar ayaklarının toprağı değmesini istiyor. Biz de bu talepleri dikkate alarak 3 yeni villa projesine başlıyoruz.

Birincisi Riva, ikincisi çekmeköy, üçüncüsü ise Beylerbeyi'nde olacak. Riva'nm önümüzdeki aylarda tanıtımını yapacağız. Projenin ismini Antriva olarak belirledik. Metrekare fiyatları bin 500 ila 2 bin dolar seviyesinde olacak.

Bu proje için 70 milyon dolarlık yaUrım öngörüyoruz. Projenin yeri, Riva Konakları'mn yanında. Galatasaray tesislerine bitişik. Arsa Sabancı Holding'in üst düzey yöneticilerine aitti. Burada toplam 100 villa yapıyo ¬ruz. 30 villa Sabancı Holding yöneticilerinin olacak.

Antriva'yı country tarzda planlıyoruz. Deniz, orman, temiz hava hepsi bir arada. Ben de burada oturmayı düşünüyorum. Ayrıca ulaşım da çok zor değil. 15 dakikada ikinci köprüye ulaşıyorsunuz.

ANADOLU YAKASINA ODAKLANDIK

Diğer 2 villa projemizin ismini henüz belirlemedik. çekmeköy'deki proje için 150, Beylerbeyi'ndeki projemiz için 250 milyon dolar yatırım hedefliyoruz. Toplamda yarım milyar dolara yakın yatırım planlıyoruz.

çekmeköy'de 150, Beylerbeyi'nde ise 150 villa yapacağız. çekmeköy'deki proje de Riva'daki gibi country tarzda olacak. Beylerbeyi Küplüce'deki villaları ise Osmanlı mimarisi tarzında planlıyoruz. Cumbalı, kafesli villalar olacak.

Ayrıca çamlıca Ünalan'da bir yatırımız daha olacak. Burada Emaar'ın projesinin yanında bizim de arsamımız var. Henüz ofis mi konut mu olacağına karar vermedik ancak 350 daireden oluşacak bir yatırım hedefliyoruz.

Türkiye'de TOKI veya taahhüt işi yapmıyoruz. Kendi arsalarımız üzerinde konsept projeler geliştiriyoruz. Yurtdışında kazandıklarımızla burada arsa alıyoruz. çok ciddi güzel bir portföye sahibiz. O portföyün talepleri doğrultusunda projeler geliştiriyoruz. Merkezi yerleri hedefliyoruz. Avrupa yakasında konuştuğumuz yerler var. Ancak şu anda gerçekleştireceğimiz bir proje yok. Daha çok Anadolu yakasına odaklandık. 1.000-2.000 konut gibi agresif büyük projeler yapan inşaat şirketi değiliz. EQ'su yüksek konutiar üretmeyi amaçlıyoruz.
Capital Mortgage/Ayten Tarcan AKSAKAL


Geri Dön