27 / 04 / 2024

Mehmet Şimşek açıkladı! MTV'de vergi artışı olacak mı?

Mehmet Şimşek açıkladı! MTV'de vergi artışı olacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) hakkında açıklamalar yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon programında ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalar yaparak merak edilen konular hakkında cevap verdi.



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sürücüleri yakından ilgilendiren Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) hakkında herhangi bir farklı çalışma yapmadıklarını da kaydetti. Geçtiğimiz sene alınan ek MTV ile araç sahipleri büyük külfet altında bırakılmıştı. Bir çok vatandaş bu durumun kanuni olmadığını iddia ederek ek MTV'yi ödememiş, sonuç olarak ise cezai yaptırımlar ile karşı karşıya kalmıştı.

ŞİMŞEK: AKLIMIZDAN BİLE GEÇİRMEDİK

milligazete.com.tr'de yer alan habere göre; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konuya ilişkin yaptığı açıklamada MTV konusunda vergi artışı yapılmayacağını da belirtti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıklamasında, "Enflasyonu yükseltecek hiçbir adım atmayacağız. Motorlu taşıtlar vergisinde (MTV) bir düzenleme yapmayı aklımızdan bile geçirmedik. Vatandaşımıza ve piyasalara sürpriz yapmayacağız. KDV, kurumlar vergisi ve gelir vergisi oranlarında genel bir artış olmayacak. Bütçe disiplinini sağlayacağız." diye ifade etti.

Mehmet Şimşek açıkladı! MTV de vergi artışı olacak mı?

MTV NASIL ÖDENİR?

MTV,  vergisi, Dijital Vergi Dairesinden (dijital.gib.gov.tr) veya mobil uygulamasından (Google Play, App Store, Huawei AppGallery) 02.00-23.45 saatleri arasında  anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartı, banka hesabından havale yöntemi ile birlikte yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar ile vergi tahsiline yetkili bankalar, vergi dairesi vezneleri aracılığı ile ve PTT şubelerinden ödemeler yapılmaktadır.

MTV'DE CEZA VAR MI? 

2024 senesine yönelik MTV tutarları, yeniden değerleme oranı olan yüzde 58,46 baz alınarak hesaplandı. Bu kapsamda 2024'te en düşük MTV tutarı 347 lira, en yüksek 133 bin 572 lira olacağı belirtildi. Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) yüzde 58,46 arttı. 2023 senesinde 1479 Türk Lirası motorlu taşıtlar vergisi olan bir aracın, 2024 yılı vergisi 2 bin 343 Türk Lirası, 3 bin 323 lira motorlu taşıtlar vergisi olan bir aracın 2024 yılı vergisi ise 5 bin 265 Türk Lirası olarak kaydedildi. Buna göre, elektrik motorlu araçlar için ise tarifenin dörtte biri oranında vergi ödeneceği de kaydedildi.

Araç sahipleri dikkat! Son gün bugün! Ödemeyenlere ceza kesilecek!

MTV ve yapılandırma taksit ödemelerinde son 4 gün...

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde son ödeme günü yaklaşıyor...

Araç sahiplerine şok haber: İkinci ek MTV mi geliyor?

2024 Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) tarifesi Resmi Gazete'de!


 


Geri Dön