28 / 04 / 2024

Mehmet Şimşek'ten ev sahibi olmak isteyenlere müjde!

Mehmet Şimşek'ten ev sahibi olmak isteyenlere müjde!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada işsizlik oranı, büyüme, enflasyon ve bütçe açığında hedefleri 2024, 2025 ve 2026 tutturacaklarını dile getirerek, "Enflasyonu tek haneye indirdiğimizde, siz çok daha rahat bir şekilde konut alabileceksiniz" diye konuştu.



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul Bahçelievler'de bir otelde gerçekleştirilen Güneydoğu Sofrası İstanbul Buluşması programında ekonomik hedeflere değindi.

Bakan Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde son 20 senede her alanda büyük bir ilerleme sağlandığını dile getirerek, ekonomik sorunların farkında olduklarını, bunu çözmek için geçtiğimiz eylül ayında kapsamlı bir program açıkladıklarını anımsattı.

Mehmet Şimşek ten ev sahibi olmak isteyenlere müjde!

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada sorunları köklü bir biçimde çözeceklerini dile getiren Mehmet Şimşek, şöyle konuştu: "Çünkü biz, esnafımızın da emeklilerimizin de işçimizin de asgari ücretlimizin de sorunlarını biliyoruz. Bu sorunları geçmişte de çözdük, ülkemizi hızlı bir biçimde  kalkındırdık. Altyapısını iyileştirdik, sağlığına yatırım yaptık,  eğitimine yatırım yaptık, ekonomimizi büyüttük. Son senelerde dünyada da Türkiye'de de enflasyon oldukça önemli bir sorun. Ortaya koymuş olduğumuz programla biz yeniden enflasyonu tek haneye indireceğiz. Enflasyonu tek haneye indirdiğimiz zaman siz çok daha rahat bir biçimde konut alabileceksiniz. Çünkü konut kredisi alabileceksiniz. AK Parti hükümetleri öncesi, konut kredisi yok denecek kadar azdı. Biz tek haneye indirdiğimiz zaman krediye erişim arttı."

Açıklamasında enflasyonu yeniden tek haneye indireceklerini dile getiren Mehmet Şimşek, "Çünkü bizler imkanlarımızın faiz yerine yatırıma ve hizmete gitmesini istiyoruz. Evet, önümüzde tabii ki zor bir süreç var. Fakat sabırla biz programımızı uygulayacağız ve bu program da başarılı olacak. Bu program ile sorunlarımızı çözme imkanı olacak. Gerçekten de program çalışıyor." dedi.

ZORLU BİR DÖNEMDEYİZ FAKAT BAŞARACAĞIZ


Bakan Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'a işaret ederek, "Program Eylül ayında açıklandı. Program çalışıyor. Büyümede, enflasyonda, işsizlik oranında, ve bütçe açığında hedefleri 2024 yılında 2025 yılında ve 2026 yılında tutturacağız. Şimdi hedefimiz ne? Hedefimiz toplumumuzun, milletimizin refahı. Bunun için de dünyayla beraber zorlu bir dönemdeyiz fakat başaracağız. Bize güvenin." diye konuştu.

Kirada yüzde 25 sınırı kaldırılmalı mı?

1942 yılında yol parası kaldırılarak, bina ve kazanç vergilerine eklenmiş!

Alman vizesinde yeni dönem başlıyor! Vizede 2 adımlı randevu süreci olacak!


Geri Dön