29 / 04 / 2024

Mehmet Şimşek sonrası beklentiler değişti! İslam Memiş'ten bomba tahmin

Mehmet Şimşek sonrası beklentiler değişti! İslam Memiş'ten bomba tahmin

Ekonominin yeni patronu Mehmet Şimşek ile beraber faiz, döviz kurları, enflasyon, KKM gibi konularda nasıl adımlar atılacağı ve piyasaların gelecekteki olası seyri merak edilmekte. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, akıllardaki tüm sorulara ilişkin detaylı yorumlarını açıkladı.



Yeni dönemin Cumhurbaşkanlığı Kabinesi belli oldu. Bugün Meclis’te düzenlenen yemin töreninin ardından Erdoğan akşam saatlerinde Çankaya Köşkü’nde yeni kabineyi kamuoyuna duyuruldu. 

Kabinenin en çok merak edilen ismi şüphesiz ekonomi başına kim gelecek oldu. Ekonominin başına getirileceği sıkça dillendirilen Mehmet Şimşek’e kulislerde konuşulduğu gibi bakanlık görevi tevdi edildi. 

Peki ekonomide Mehmet Şimşek etkisi nasıl olacak? Faiz, döviz kurları, KKM, enflasyon gibi alanlarda nasıl değişiklikler yaşanması bekleniyor? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş katıldığı TGRT Haber yayınında Türkiye ve dünya basının yakından takip ettiği atamayı değerlendirerek detaylı bir yorum yaptı. 

Memiş uygulanacak olan yeni adımların enflasyon, alım gücü ve döviz kurları üzerinde olumlu etkiler oluşturmasını beklediğini kaydederek, “Enflasyonla mücadele içsel ve dışsal sorunları bünyesinde barındırması sebebiyle çok kolay bir konu değil. ABD ve Avrupa'da şu anda çok ciddi bir resesyon ve durağanlık var. Dolayısıyla gelişmekte olan ülkelerde bu hissediliyor. Enflasyonu kalıcı olarak düşürmek beklendiği kadar kolay olmayabilir ama alınan kararlar yapılan politikalarla beraber zaman içinde enflasyondan kurtulacağımız günler de gelir ama buradaki politikalar piyasalara vereceği güven açısından önemli olacaktır.” dedi.


Geri Dön