Ekonomi

‘Mehmet Şimşek’in bankacılarla görüşmesi sonra borsa yükselmeye devam edebilir’

Galata Menkul Araştırma Müdürü Yusuf Kavak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bankacılarla gerçekleştireceği toplantının ve para politikası kurulu toplantısının ardından çıkacak sonuçlara göre borsanın yükselişinin devam edebileceğini ifade etti. 28 Mayıs tarihinden sonra borsa, haftaya yükselişle başlamış fakat ilerleyen günlerde dengeye oturmuştu

Kavak, borsada düzeltme riskine de dikkat çekti.

28 Mayıs tarihinden sonra borsa, haftaya yükselişle başlamış fakat ilerleyen günlerde dengeye oturmuştu. Piyasaların sıcak baktığı isimlerden Mehmet Şimşek’in koltuğa oturması ile beraber, borsa yükselişine devam etti ve dün tarihi rekor seviye aşıldı.

Borsadaki son gelişmeleri Galata Menkul Araştırma Müdürü Yusuf Kavak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bankacılarla gerçekleştireceği toplantıdan ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) haziran ayı toplantısından çıkacak sonuçlara göre borsanın biraz daha yükselebileceğini dile getirirken ‘düzeltme riskine’ vurgu yaptı.

Peki, Merkez Bankası’nın faiz kararı sonucunda ne olacak? İşte detaylar...

 

ŞİMŞEK’LE TOPLANTI

Galata Menkul Araştırma Müdürü Yusuf Kavak, konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

*Bu hafta perşembe Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek önderliğinde banka yöneticileri ile beraber yapılacak toplantıyı önemsiyorum. Toplantının ardından bankacılık sektörü üzerindeki ‘palyatif’ regülasyonların kaldırılacağı ile ilgili sinyaller alacak olursak bankacılık endeksinde ve BIST-100’de yeni yükselişler meydana gelebilir. Öte yandan, bu toplantının ardından palyatif uygulamaların devam edebileceği ile ilgili bir izlenim ortaya çıkarsa borsada sert satışlar meydana gelebilir.

*Bir diğer önemli tarih de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kararlarını takip edeceğimiz 22 Haziran 2023 tarihi olacak. Burada da, güçlü bir faiz artırımı yapılır ve daha sonra ise piyasa dostu bir politika izleneceğine ilişkin sinyal verilirse yabancı yatırımcının da hızla borsaya dönüş yapması gündeme gelebilir.

*Dün itibari ile 5730’la yeni gün içi rekor seviyesini test eden endekste ilerleyen süreçte bu rekor seviyenin üzerindeki kapanışların olumlu olacağını tahmin ediyorum. Dün meydana gelen kısmi geri çekilmenin devamında yaşanabilecek düzeltmelerdeyse 5515 destek seviyesi ilk aşamada kritik olacak. Bu tarafta da 5515 seviyesi altına kalıcılıkla düşmesi, kısa vadede satış baskısının 5315 ve 5200 bölgelerine doğru devam etmesine sebep olabilir.

A101’de 6’lı çay bardağı 40 TL’ye, manuel doğrayıcı 65 TL’ye cam kahve bardağı 13 TL’ye düştü!

QNB Finansbank ilk kez duyurdu! 2 hafta içinde hesaplara tam bu kadar para yatacak!

Akbank’tan Babalar Günü’ne özel kaçırılmayacak kampanya! Bu ücretsiz verilecek!