Ekonomi

Mehmet Şimşek’ten kara parayla mücadele vurgusu!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin kara parayla mücadelede kararlı olduğunu belirtti. Bakan Şimşek, en kısa sürede Türkiye'nin gri listeden çıkarılacağını söyledi. En kısa sürede bu eksiklikleri de kapatarak ülkemizin gri listeden çıkarılması sağlanacaktır” şeklinde konuştu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin kara parayla mücadele konusunda attığı adımlar neticesinde, Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından belirlenen yedi eksikliğin ikiye düşürüldüğünü ifade ederek, "Türkiye'nin kara para ve terörün finansmanıyla mücadelesi kararlılıkla sürmektedir. En kısa sürede bu eksiklikleri de kapatarak ülkemizin gri listeden çıkarılması sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

Şimşek, FATF'ın genel kurul toplantısına ve burada Türkiye'ye ilişkin verilen karara yönelik değerlendirmede bulundu.

FATF'ın 2023 yılı haziran ayı toplantılarının sona erdiğini bildiren Şimşek, ilgili kuruluş tarafından yayımlanan kamuoyu duyurusunda Türkiye'nin attığı pozitif adımlar ile etkililik alanındaki gelişmelere dikkatin çekildiğini ifade etti.

Şimşek, "FATF tarafından Türkiye’ye ilişkin belirlenen 7 eksiklik, son toplantıda ikiye düşürüldü. Ülkemizin kara para ve terörün finansmanı ile gerçekleştirdiği mücadelesi kararlılıkla sürmektedir. En kısa zamanda bu eksiklikleri de kapatarak ülkemizin gri listeden çıkarılması sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.

İşte Bakan Şimşek’in konuya ilişkin diğer açıklamaları...

FATF standartlarına uyum çerçevesinde Türkiye'nin en başarılı ülkeler arasına olduğunu ortaya koyacak raporun da yakın tarihte yayımlanacağının altını çizen Bakan Şimşek, şunları söyledi:

"Bundan sonraki süreçte, FATF ve söz konusu tüm kurumlarla iş birliği içinde gerekli adımlar atılmaya devam edilecektir. Aynı zamanda, Türkiye’nin hak etmediği gri liste sürecinden en kısa sürede çıkması için gereken adımlar atılacaktır. Tüm kamu kurum ve kuruluşları söz konusu kalan unsurların en kısa zamana giderilmesi için MASAK koordinasyonunda yoğun şekilde çalışmayı sürdürüyor. 'Gri liste' sürecinin sona erdirilmesi amacıyla tüm imkânlar seferber ediliyor."

"TÜRKİYE ÇOK CİDDİ ADIMLAR ATTI"

MASAK'ın internet sitesinde yayımlanan söz konusu açıklamada da FATF'ın kara paranın aklanması, terörizmin ve kitle imha silahlarının yayılmasının finansmanıyla mücadele çerçevesinde uluslararası standartları belirleyici bir kuruluş olduğu belirtilerek, bu kuruluşun, görev kapsamı çerçevesinde ülkelerin teknik uyum (mevzuat) ve etkililik (uygulama) durumlarını da karşılıklı değerlendirme raporları marifetiyle değerlendirdiği ifade edildi.

Belediye işçilerine kadro gelişmesi! Reform niteliğinde adımlar atılacak! Açıklamalar peş peşe geldi!

Torba yasanın maddeleri tek tek belli oldu! Tüm hazırlıklar tamam! İşte son durum!

A101’de pilavlık bulgur 85 TL’ye, yukarıdan basmalı rondo 109,95 TL’ye, çocuk bezi 129 TL’ye düştü!