28 / 04 / 2024

Mehmet Tara ne iş yapıyor? Hangi alanlarda çalıştı?

Mehmet Tara ne iş yapıyor? Hangi alanlarda çalıştı?

Mehmet Tara kimdir? Hangi projelerde çalıştı? Şu an hangi alanda çalışıyor? İşte Mehmet Tara’nın biyografisi...



Mehmet Tara, 1958 yılında İstanbul'da doğdu. Annesi Lale Tara ve babası ise Enka Holding kurucularından Şarık Tara'dır. Mehmet Tara’nın Leyla Tara Suyabatmaz ve Zeynep Tara Keyman adlarında iki kız kardeşi vardır. Alman Lisesi'nden mezun olan Mehmet Tara, üniversite eğitimini İsviçre'de inşaat mühendisliği üzerine yaptı ve 1980 yılında mezun oldu.Ardından ABD'de Kaliforniya eyaletinde San Fransisko Stanford Üniversitesi'nde işletme dalında yüksek lisans eğitimi 1983 yılında bitirdi.

 Mehmet Tara ne iş yapıyor? Hangi alanlarda çalıştı?

ENKA ŞİRKETLER GRUBUNA KATILDI

Mehmet Tara, 1980 yılında Enka Şirketler Grubu'na katılarak Enka Arabistan şantiyesinde saha mühendisi olarak çalıştı. Enka'da saha mühendisi, finansman, enerji yatırımı, inşaat projeleri, proje finansmanı ve bunun yanı sıra, diğer yatırım alanlarında kendisine bağlı birim ve projelerde aktif bir şekilde çalıştı.

 Mehmet Tara ne iş yapıyor? Hangi alanlarda çalıştı?

ŞU AN NE İŞ YAPIYOR?

1984 yılından itibaren Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş.'nin Genel Müdürlüğü, Yönetim Kurulu Üyeliği, Murahhas Üyeliği görevlerinde bulan Mehmet Tara, 1994 yılından itibaren de Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine devam ediyor.

Bahri Zuhal hangi alanda uluslararası deneyim sahibidir? Çimentaş Grup’ta hangi görevi yürütüyor?

Oğuz Atalay kimdir? Hangi üniversitede rektör olarak çalıştı? Denge Holding’de hangi alanda çalışıyor?

Prof. Dr. Mehmet Tanyaş kimdir? Ne zaman profesör oldu? Hangi projeleri yönetti?


Geri Dön