04 / 05 / 2024

Mehmet Tiryaki Tabakhane Camisi'nin inşaatını inceledi!

Mehmet Tiryaki Tabakhane Camisi'nin inşaatını inceledi!

Tabakhane Camisi'nin yıktırarak yeniden yapımını üstlenen Simav'ın İzmir ve Manisa'daki hayırsever iş adamı Mehmet Tiryaki, Tabakhane Camisi inşaatını ilk kez inceledi.



19 Mayıs 2011 tarihinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören Tabakhane Camisi'nin yıktırarak yeniden yapımını üstlenen Simav'ın  İzmir  ve Manisa'daki hayırsever iş adamı Mehmet Tiryaki, Simav halkı, ilçe yöneticileri ve Tiryaki Ailesi'yle birlikte temelini attığı Tabakhane Camisi inşaatını ilk kez inceledi. 


Doğduğu mahallenin, babası merhum İsmail Tiryaki ve onun gibi Tabak esnaflarının yapımını üstlendiği camiyi bu kes depreme dayanıklı çelik konstrüksiyondan yaptıran Mehmet Tiryaki, bazı Tiryakiler A.Ş. Yetkilileriyle inşaatı üstlenen firma yöneticilerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. 


İncelemede hemşerileriyle de görüşme ve sohbet imkanı bulan Tiryaki, Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü denetiminde yapılan Tabakhane Camisinin yeni yılda ibadete açılmasını ve depremden bu yana çadır mescitte ibadetlerini sürdüren mahallelilerin sıcak ve güvenli bir camide ibadetlerini idrak etmelerini istediğini bildirdi. 


Gazete Efem


Haber, Haber Tavşanlı Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Kütahya'nın Simav ilçesinde, iş adamı Mehmet Tiryaki tarafından yaptırılan Tabakhane Camii'nin inşaatı tamamlandı. 

ilçe protokolünün de katıldığı görkemli biı* törenle 6 ay önce temeli atılan, ayııı anda 250 kişinin ibadet edebileceği 2 katlı caminin önümüzdeki günlerde ibadete açılması planlanıyor. 

İlk yapılışı 115 yıl öncesine dayanan Tabakhane Camii, Simav'da meydana gelen 2011 yılındaki 5.9'luk depremde ağır hasar görmüş ve bu sebeple Diyanet İşleri Başkanlığınca ibadete kapatılmıştı. 

Simav'ın Tabakhane Mahallesi muhtarı Yusuf Vural, (69) 180 metrekarelik kapalı bir alan üzerine yaptırılan camide diğer sosyal amaçlı bölümlerin yaııı sıra engelli vatandaşlar için özel bölümlerin bulunmasının bir ayrıcalık olduğunu söyledi. 

Muhtar Vural, "9 şiddetindeki depreme dayanıklı çelik malzeme kullanılarak yaptırılan görkemli camimiz ayııı zamanda hem ilçenin en kalabalık mahallesine hem de turistik Simav'a özel bir görünüm kazandırdı.Gurur duyuyoruz hayırsever büyüğümüz Mehmet Tüyakiye sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz" dedi. 


Haber Tavşanlı Gazetesi


Geri Dön