06 / 05 / 2024

MEKA Beton halka arzı ne zaman? Halka arza katılacak bankalar ve takvim açıklandı!

MEKA Beton halka arzı ne zaman? Halka arza katılacak bankalar ve takvim açıklandı!

Meka Beton, halka açılıyor. Bu ünlü firmanın Sermaye Piyasası Kurulu'ndan aldığı onay sonrası, borsa yatırımcıları ve hisse senedi meraklıları, "Meka Beton'un katılım endeksine uygunluluğu nedir?" diye merak içindeler.  İşte Meka Beton hakkında güncel halka arz bilgileri...



Meka Beton Santralleri İmalat San. ve Tic. A.Ş'nin halka arz süreci, yatırımcıların büyük ilgisini çekiyor. Borsa takipçileri arasında öne çıkan bu halka arz, MEKAG bist koduyla biliniyor. Şirketin sunacağı 16.900.000 Lot'luk payın dağıtımı için hazırlıklar sürüyor. İşte Meka Beton’un halka arz takvimi ve detaylarıyla ilgili güncel bilgiler haberin devamında...

Meka Beton ne zaman halka arz edilecek?

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), beton işleme ve üretim makinaları konusunda faaliyet gösteren Meka Beton Santralleri İmalat Sanayi firmasının halka arzına onay verdi. Meka'nın halka arzına dair kesin tarih bilgisi henüz paylaşılmadı.

SPK bildirimine göre, halka arz hem sermaye artırımı hem de ortak satışı şeklinde yapılacak. Şirketin sermayesi 62,5 milyon liraya çıkartılırken, bu kapsamda 12,5 milyon liralık nominal değerde yeni hisse satacak. Ayrıca kurucu Mehmet Kaybal, 4,4 milyon lira nominal değerindeki hissesini piyasaya sunacak.

MEKA Beton halka arzı ne zaman? Halka arza katılacak bankalar ve takvim açıklandı!

Güneş enerjisi santralinde kullanılacak

Hisseler 25 lira birim fiyatla halka sunulacak. Eğer tüm hisseler satılırsa, toplam halka arz değeri 422,5 milyon lira yani yaklaşık 15,4 milyon dolar olacak ve şirketin yüzde 27'si halka açık olacak. Şirketin gelirinin yaklaşık yüzde 42-45'i yatırım amaçlı harcamalara, aynı oranda işletme sermayesine yönlendirilecek. Kalan bölüm ise güneş enerjisi santralinin kurulumuna ve Ar-Ge faaliyetleri ile ürün yeniliklerine tahsis edilecek.

Meka Beton hangi bankalarda var?

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Menkul Değerler A.Ş. üzerinden Meka Beton'a yatırım yapabilirsiniz.

Meka Beton hisse detayları

Meka Beton'un halka arz edilen hisse fiyatı 25 TL olarak duyuruldu. Firmanın hisse kodu hâlâ netleşmedi. Şirket, toplamda 16,900,000 lot hisse sunacak. Meka Beton'un halka arz süreci ile ilgili endeks uygunluğu henüz bilinmiyor. Tüm detayların halka arz takviminden sonra açıklanması bekleniyor.

130 şirket halka arz edildi, 93 milyar TL kaynak sağlandı!

Simit Sarayı borsada ne zaman işlem görecek? Kaç lot verdi?

Şirketler, halka arz için kuyrukta! Bu yıl 37 şirket halka açıldı, 60 şirket sırada bekliyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön