Melek İpek, Kahramanmaraş’ta 1.5 milyon liraya okul yaptırdı!
Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek’in annesi Melek İpek, Kahramanmaraş’ta 1.5 milyon liraya mal olan bir ilköğretim okulu yaptırdı. Okulda, özürlü asansöründen özel sığınaklara kadar her ayrıntı düşünüldü...
Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek’in annesi Melek İpek, Kahramanmaraş’ta 1.5 milyon liraya mal olan bir ilköğretim okulu yaptırdı. Okulda, özürlü asansöründen özel sığınaklara kadar her ayrıntı düşünüldü.
Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek’in annesi Melek İpek’ten eğitime bir katkı daha. Hayırsever Melek İpek tarafından Kahramanmaraş’ta yaptırılan ve 1,5 milyon liraya mal olan ilköğretim okulu, yeni öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim ediliyor.
NÜKLEER SALDIRIYA BİLE DAYANIKLI
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanan Melek İpek İlköğretim Okulu mimari özellikleri ve öğrencilere sunacağı imkanları ile eğitimde öne çıkacak. Projenin müteahhitliğini yapan Fehmi Büyükdereli, okulu özel bir proje olarak hayata geçirdiklerini belirtti. Okulun mimarisi ile örnek bir okul olduğunu söyledi.
Kahramanmaraş’ın, Dulkadiroğlu ilçesi Namık Kemal Mahallesi’nde yapılan okul 50’şer metrekarelik 18 sınıftan oluşuyor. Büyükdereli, “Okulda özürlü asansörüne kadar her türlü ayrıntı düşünüldü. Güvenlik için kamera sistemi kullanıldı. Okulda nükleer saldırıya karşı özel havalandırma sistemli sığınaklar bile mevcut” dedi.
Sosyal sorumluluk ve eğitim projelerine ağırlık veren Koza İpek Vakfı, otel konforunda yurtlarla üniversite öğrencilerine barınma imkanı sunarken, Türkiye’nin önemli sorunlarından derslik ihtiyacına da yapılan okul binalarıyla katkı yapıyor.
TARİHİ OKUL RESTORE EDİLİYOR
Melek İpek, Kahramanmaraş’ta yaptırdığı okulun yanındaki tarihi ilköğretim binasını bu amaçla restore ettiriyor. Restorasyonun tamamlanmasının ardından bu okul da yine Milli Eğitim Bakanlığı’na verilecek.
Otel konforunda yurtlar, özel okul ferahlığında okullar
Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak projeler yürüten Melek İpek’in hizmete açılan eğitim tesislerinin binaları da farklı mimari özellikleriyle dikkat çekiyor. İşte o örnekler
ANKARA MELEK İPEK ORTAOKULU: 15 Mayıs 2012 tarihinde Ankara İncek’te temeli atılan Melek İpek İlkokulu ve Ortaokulu’nun, 18 Ekim 2012 tarihinde Milli Eğitim yetkilileri tarafından geçici kabulü yapıldı. İnşaat tamamlandıktan sonra Melek İpek İlkokulu ve Ortaokulu Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın tip projesinden farklı ve özel olarak çizilen ilkokulu ile ortaokul 24 derslikli.
KAHRAMANMARAŞ MELEK İPEK İLKOKULU: 2013-2014 eğitim döneminde Merkez Aksu Mahallesi’nde faaliyete geçen okul 24 derslikte miniklere ev sahipliği yapıyor.
ANKARA MELEK İPEK KIZ ÖĞRENCİ YURDU: Ankara’da eğitim görecek tüm öğrenciler için farklı bir hayat standardının başlangıcı olan yurt 228 öğrenci kapasitesine sahip. Yurtta, fitness salonu, plates salonu, sinema salonu, çok amaçlı salon, sauna, açık teraslar ve çeşitli spor faaliyetlerini yapabilecekleri açık alan mekanlar bulunuyor.
BERGAMA ALİ İPEK ERKEK ÖĞRENCİ YURDU: Koza Altın İşletmeleri’nin yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde inşa ettirdiği 164 öğrenci kapasiteli modern yurt ve gençlik merkezi Bergama’ya yeni bir çehre kazandırdı. Saunası da bulunan yurdun 120 kişilik sinema salonu bulunuyor.
TURHAL MELEK İPEK KIZ YURDU: Konforlu yapısı ve modern mimarisi ile Turhal’da eğitime yeni bir soluk getiren Melek İpek Kız Yurdu 110 kişilik kapasiteye sahip.
GÜMÜŞHANE ALİ İPEK ERKEK ÖĞRENCİ YURDU: 350 kişilik yurtta 200 metrekarelik fitness ve diyetisyen bölümü, 170 metrekarelik kütüphane ve cafe, 2 adet çok amaçlı salon ve fuayesi, her katta yer alan etüt salonlarıyla öğrencilere ev sıcaklığında mekanlar sunuyor.
MELEK İPEK İMAM HATİP LİSESİ PANSİYONU 250 kişilik
MELEK İPEK KÜLTÜR MERKEZİ 100 kişilik
ALİ İPEK OKUMA SALONU: 100 öğrenci ders takviyesi alıyor.
Bugün Gazetesi