Kent Haberleri

Meles'in zemini kokuya karşı betonla kaplandı!

İZSU Genel Müdürlüğü, kıyısında Homeros’un yaşadığı Meles deresinde dönem dönem ortaya çıkan kokunun kalıcı olarak giderilmesi için balçık zemini betonladı. Aziz Kocaoğlu, üç ay önce bataklık olan Meles’de yürüyüş yaptı.


Meles deresinin 13 bin metrekarelik alandaki balçık zemini kokuya karşı betonla kaplandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Meles'de iyileştirme çalışmalarını tamamladı. Özellikle yaz aylarında artan sıcaklıkların dere tabanında biriken malzemelerde koku yaratmaması için 350 metre uzunluğunda, 50 metre genişliğindeki derenin balçık zemini betonla kaplandı. Meles'in Sümerbank Köprüsü ile İzmir Limanı istikametinde viyadük altlarına kadar olan bölümünde gerçekleştirilen çalışmalar 3 ay sürerken, 1.2 milyon lira harcandı. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, beton atılan alanda İZSU bürokratlarıyla yürüyüş yaptı. İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, "Meles'in bu bölümünün zemini bataklık olduğu için iş makinelerini dere içine sokamıyor ve sadece belli bölümlerini temizleyebiliyorduk. Şimdi zemin beton olduğu için araçlarımız dere içine rahatlıkla girecek ve temizlik çalışmalarını koku oluşmadan kısa sürede tamamlayacağız" dedi.


Yeni Asır