29 / 04 / 2024

Melih Gökçek ODTÜ'ye ağaçlar için 211 bin TL ödeme yaptıklarını söyledi!

Melih Gökçek ODTÜ'ye ağaçlar için 211 bin TL ödeme yaptıklarını söyledi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ''Biz bu işlerin olay çıkarak büyümesini arzu etmedik'' dedi. Gökçek, kaldırılan 2 bin 388 ağaç için de ODTÜ'ye 211 bin TL ödeme yaptıklarını söyledi...



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "ODTÜ’nün kendi tespitine göre belirlenen 2 bin 388 ağaç kaldırıldı. Bunların parası da 211 bin TL tutuyordu. Bu para da ODTÜ’nün banka hesabına yatırıldı. Bu ağaçlardan 600’ünün nakledilme imkanı oldu" dedi.


Gökçek düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

"Eğer ODTÜ talep ederse en az oradan kaldırmış olduğumuz ağaçların 10 katını istedikleri yere dikmeye hazırız. Ağaçların kaldırılmasının nedeni bu yolun zaruri oluşudur. Kabul edilen projeyi, koruma planı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ODTÜ’nün müracaatı oldu. Onaylanan plan ve parselasyon planı yürürlüğe girdi. Bizde kanuna uygun olarak işlemleri başlattık. Plan kesinleşmedi, önce askıya asılması daha sonra da bir aylık itiraz süresinin geçmesi gerekiyor. Ancak plan yürürlüğe girdikten sonra belediyeler iş ve işlemlerini yapabilirler. Herhangi bir itiraz olursa, mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verirse gereği yerine getirilir.


Hürriyet


Geri Dön