Kent Haberleri

Melih Gökçek'ten Mimarlar Odası açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 6235 sayılı TMMOB Kanunu'nda, “mesleki denetim yetkisinin TMMOB ve odaların elinden alınmasını” öngören değişiklik taslağına ilişkin açıklama yaptı.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 6235 sayılı TMMOB Kanunu'nda,  “mesleki denetim yetkisinin TMMOB ve odaların elinden alınmasını” öngören değişiklik taslağına ilişkin açıklama yaparak “Mimarlar Odası artık takoz olamayacak”dedi.


Başkan Melih Gökçek, Twitter'dan, Habertürk Gazetesi Yazarı-Tarihçi Murat Bardakçı’nın, “Zaha Hadid (geçen hafta hayatını kaybeden dünyaca ünlü Iraklı mimar) öldü, militan mimarlarımız kına yaksınlar!” başlıklı, “yaratıcılıktan uzak, estetik yoksunu her binanın projesinde bir mimarın imzasının olduğu” yönünde ifadelerin yer aldığı yazısını paylaşarak, “Bravo Murat Bardakçı... Mimarlar Odası’nın gerçek yüzünü ortaya koyuyor” tweet'ini attı.


Melih Gökçek, ABD’li yatırımcı George Soros’un da Brüksel Ekonomi Forumu’nda yaptığı konuşmada, AB'nin "varoluş tehlikesi" yaşadığını ve yeniden yapılandırılması gerektiği yönündeki sözlerini paylaştı, Gökçek“Hep TV'lerde söylüyorum ya.... ‘Yarabbi bize düşmanlık yapanların başına öyle belalar ver ki bizi unutsunlar” diyerek göndermede bulundu.



Ankara Büyükşehir Belediyesi