19 / 05 / 2024

Melikgazi'ye yeni mesire alanı inşa edilecek!

Melikgazi'ye yeni mesire alanı inşa edilecek!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ağırnas Bölgesinin hem doğal güzelliği hem de tarihi mekânları ile Kayseri’nin müstesna yerlerinden biri olduğunu ve bunun değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.




Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,  Ağırnas Bölgesinin hem doğal güzelliği hem de tarihi mekânları ile Kayseri’nin müstesna yerlerinden biri olduğunu ve bunun değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

 

12.000 m² alanda çalışma…

Melikgazi Belediyesi’nin doğa dostu bir belediye olduğunu ve çevre korumacılığı ile doğal yaşama büyük önem verdiğini belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç “Melikgazi Belediyesi olarak halkın dinlenme ve mesire alanlarına önem veriyoruz. Sırtını eşsiz bir doğal güzelliğe dayayan Kayseri şehri Erciyes Dağı’nın tüm güzelliklerini bağrında taşımaktadır. 4000 bin yıllık tarihi bir geçmiş ile bütünleşen bu şehir adeta açık alan müze ve doğal sit alanı gibidir. Melikgazi Belediyesi olarak Ağırnas Bölgesinde tarih ve doğanın iç içe olduğu bir bölgede 12000 m² alanda yeni bir mesire ve dinlenme alanı oluşturacağız. Bunun için gerekli projelendirme ve ihale aşaması tamamlanmış ve çalışmalar devam etmektedir. Doğal alanda çimlendirme ve 22 kamelya yerleştirilecek alanda yürüme yolları, açık alan spor aletleri ve doğal yürüyüş yolları bulunacaktır. 2016 yılının ilkbaharında tamamlanarak bahar aylarında halkın uğrak yeri olacaktır.” dedi.

 

Doğal alanı ile nefes aldıracak …

Doğal alanı ve ağaçları ile nefes aldıracak olan Ağırnas mesire alanı ile yaz günlerinin en uğrak yerlerinden biri olacağını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, 925 bin lira harcama ile yeni bir güzelliği şehre kazandıracaklarını sözlerine ekledi.



Melikgazi Belediyesi


Geri Dön