29 / 04 / 2024

Meltem Öztürk: Tire'deki tarihi eserler restore edilecek!

Meltem Öztürk: Tire'deki tarihi eserler restore edilecek!

İzmir Üniversitesi Tire'deki Tarihi Eserleri Koruma Komisyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Meltem Öztürk, aralarında 14'üncü yüzyıldan kalma bir mescidin de bulunduğu tarihi eserlerin insan eli ile çöplük haline getirildiğine dikkat çekti




İzmir Üniversitesi Tire'deki Tarihi Eserleri Koruma Komisyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Meltem Öztürk, aralarında 14'üncü yüzyıldan kalma bir mescidin de bulunduğu tarihi eserlerin insan eli ile çöplük haline getirildiğine dikkat çekerek, eserlerin restorasyon çalışmalarına hazırlanması için  İzmir  Üniversitesi akademisyenlerinin yarın Tire'de çöp içindeki tarihi eserlerde temizlik yapacaklarını söyledi.


Belediyeye destek 

Tire Belediyesi'nin geniş çaplı bir temizlik için yeterli bütçeye sahip olmadığı bilgisini edindiklerini belirten Öztürk, İzmir Üniversitesi, tur rehberleri ve Tire Kent Konseyi işbirliğiyle çözüm üretmeye çalıştıklarını belirtti. Mütevelli Heyet ile öğretim üyelerinin maddi desteği ve İzmir Üniversitesi tarafından ulaşım ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra öğretim üyelerinin temizlik çalışmalarında fiilen yer alacağını ifade eden Öztürk, "Tire Belediyesi'nin traktör desteğinin yanı sıra TÜRSAB, Ege Turizm Derneği, İzmir Turist Rehberleri Odası da etkinlikte yer alacak" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön