Kent Haberleri

Memur 2023 Ocak zammı ne kadar olacak? Son dakika zamlı maaşlar peş peşe hesaplandı! Hemen bakın!

Memurlar, yeni yılda maaşlarının ne kadar zamlanacağını merak ediyor. Peki Ocak ayında memura ne kadar zam yapılacak? Memur 2023 Ocak zammı ne kadar olacak? Son dakika zamlı maaşlar peş peşe hesaplandı! Hemen bakın! TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri ile 5 aylık zam oranı geçtiğimiz günlerde kesinleşti

Memur maaş zammı yıl sonunun yaklaşmasıyla beraber sık sık gündem oluyor. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri ile 5 aylık zam oranı geçtiğimiz günlerde kesinleşti. 

2023 Ocak ayına kısa bir süre kala en düşük ve en yüksek memur maaşlarının ne kadar olacağı merakla araştırılıyor. Memurlar maaşlarının ne kadar zamlanacağını merak ediyor. 

Öğretmen, polis, hemşire, doktor gibi meslek gruplarının gündeminde Ocak zammı yer alıyor. Milyonlarca memur zamlı maaş hesaplamalarını yakından takip ediyor. Memur Ocak zamlı maaşlar da peş peşe hesaplanıyor. 

Peki Ocak ayında memura ne kadar zam yapılacak? Memur 2023 Ocak zammı ne kadar olacak? Son dakika zamlı maaşlar peş peşe hesaplandı! Hemen bakın!

MEMUR MAAŞINA SEYYANEN ZAM YAPILACAK MI?

Habertürk'te yer alan habere göre; seyyanen zam, maaşı kaç lira olursa olsun tüm memurlara aynı zammın uygulanması anlamına geliyor. Seyyanen zam yapıldığında tüm memur maaşlarına aralarındaki fark gözetmeksizin örneğin; bin lira civarında zam uygulanıyor. 

Bu durumda ise maaş farklarına göre genellikle artış oranı büyük fark gözettiğinden yüzdelik enflasyon artışı dikkate alınarak memur zammı yapılıyor. 2023 Ocak ayı memur zammının da yüzde şeklinde uygulanacağı tahmin ediliyor. 

Memur maaşlarına 6 aylık enflasyon farkının toplamı dikkate alınarak zam veriliyor. Son zam Temmuz ayında Haziran ayı enflasyon farkının belli olmasıyla uygulandı. 

Yani Temmuz ayı itibariyle 6 aylık enflasyon oranı ve bu orana yüzde 8'lik toplu sözleşme farkının eklenmesiyle memur maaşları 3 Ocak 2022 tarihinde netleşecek. 

Şimdiye kadar Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım olmak üzere 5 ayın enflasyon oranı açıklandı. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre ise 5 aylık enflasyon farkı toplamı yüzde 14.05 şeklinde belirlendi.

Şu anki verilere göre memur maaşlarına en az yüzde 15.11 oranında zam yapılması öngörülüyor. Memur yeni yıl zammı ile ilgili kesin rakam 3 Ocak tarihinde enflasyon oranının açıklanmasıyla netleşecek. 

Memur ve memur emeklilerine ise 6 aylık enflasyon farkına ilaveten toplu sözleşme oranı da zam olarak veriliyor. Olası tahminler gerçekleşirse, memur ve  yıl sonu enflasyon artışının yüzde 60 olması durumunda yüzde 14,09 zam, yıllık enflasyon artışının yüzde 65 olması durumunda ise yüzde 17,03 oranın da zam uygulanması öngörülüyor. 

OCAK 2023'TE EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI KAÇ LİRA OLACAK? 

Maaşlara tahminlere göre zam gelmesi durumunda, şu an 9 bin 51 TL olan en düşük memur maaşının 10 bin 300 TL ya da 10 bin 600 TL seviyelerinde olması öngörülüyor. 

Refah payı artışı uygulanırsa maaşlar daha da artacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili son dakika açıklamasında, "Asgari ücretten memur ve emekli maaşına kadar tüm kesimlerin gelirlerini yılbaşında ciddi şekilde yükselterek refah kaybını gidermekte kararlıyız" ifadelerini kullandı. 

1250 TL başvurusu onaylanan herkese hemen peş peşe verilecek! Aile Destek Paketi ödemeleri başladı mı?

Altın fiyatlarında fırtına değil kasırga geliyor! Elinde altını olanlar acil bakın! 21 Aralık 2022 altın fiyatları

Benzin, motorin, LPG'de son dakika depremi! Akaryakıt fiyatları kaç TL? BP, PO, Opet, Shell 21 Aralık 2022 fiyat listesi

Tapuda son dakika! 10 gün sonra resmen değişiyor! Hemen bakın!