Kent Haberleri

Memur emeklilerine de yüzde 24.73'lük Temmuz zammı! Son dakika rakam şimdi peş peşe açıklandı!

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, Meclis komisyonunda önemli açıklamalarda bulundu ve yeni zam talebini gündeme getirdi. İşte detaylar...

En düşük emekli maaşının 10 bin TL'den, 12 bin 500 TL'ye yükseltilmesini öngören yasa teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerinde emeklinin feryadları duyuldu. 

Emeklileri temsilen TBMM’de milletvekillerine seslenen Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; Ergün, Meclis'te "Ömrümüzün son döneminde insan onuruna yakışır bir yaşamı sürdürmek istiyoruz. Beslenemeyen emekliler hastanelere düştü" mesajlarını verdi. 

Emeklilerin bu feryadları ktidar milletvekillerinde karşılık bulmazkenü  muhalefetin emekliyi rahatlatacak zam teklifleri de kabul edilmedi. 

En düşük emekli aylığının 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkarılmasını öngören yasa teklifinin görüşmelerinde emekli temsilcileri de yasayı yapan vekillere hallerini anlatmak için söz aldı.

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, paket komisyonda görüşülürken söz aldı ve kendisinin sahadan geldiğine, Türkiye’nin her vilayetini karış karış gezdiğine dikkat çekti. 

"Ben bunları size anlatmakla sorumlu bir kişiyim. Bakın, eğer emeklilerin hakkı verilemezse bunun psikolojik, sosyal ve sağlık boyutları olacak, ülkemize çok daha büyük masraflar oluşturacak. Sağlıklı beslenemeyen bir toplum hastalığa davetiye çıkarır" diye konuşan Ergün, "Hastanelere gidin, gezin; bakın, aklınızın alamayacağı kadar hasta sayısı var. Neden? Çünkü sağlıklı beslenemiyorlar" ifadelerini kullandı. 

TÜED Başkanı Kazım Ergün, Temmuz ayında yüzde 19.31 zam alan memur emeklilerine de işçi emeklileri gibi yüzde 24.73 zam verilerek eşitlenmesini talep etti. 

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) terazisinin bozuk olduğuna dikkat çeken Ergün, “Hangi terazide ölçtün de 24.73’ü hesapladın? TÜİK’e asla inanmıyoruz. TÜİK’i mahkemeye verelim şeklinde ülke genelinde muazzam bir tepki mevcut” şeklinde konuştu.

Bunların yanı sıra, Hükümet, ‘kök maaş' tartışmalarına son verecek düzenleme için resmen düğmeye bastı. Aktarılan detaylara göre, emeklilik yaşı kadınlarda 60'a, erkeklerde 65'e yükselecek; en düşük emekli aylığına limit koyulacak. Ayrıca, ödenen prim kadar maaş bağlanacağı da gündeme geldi.

Türkiye’de arazi fırsatları olan 11 şehir!

Marmara 4.4 büyüklüğünde sallandı! Prof. Dr. Osman Bektaş, stres transferine dikkat çekti!  

Yüzde 25 zam sınırı bitti ama kiracı-ev sahibi sorunları bitmedi: Bazı kiracılar evlerini terk etmeye çalışıyor!