28 / 04 / 2024

Memur, işçi ve emekliler hemen bakın! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan son dakika açıklaması geldi!

Memur, işçi ve emekliler hemen bakın! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan son dakika açıklaması geldi!

Ocak 2024'te memur ve emekli maaşları ile asgari ücrete zam gelecek. Bu zam milyonlarca vatandaş tarafından dört gözle beklenirken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan bir son dakika açıklaması geldi. İşte detaylar...



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TMBB) Genel Kurulunda 12. Kalkınma Planı'na ilişkin sunumunu gerçekleştirdi. Cevdet Yılmaz, burada yaptığı açıklamasında 12. Kalkınma Planı döneminde hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını güvence altına alan, daha özgürlükçü, katılımcı ve kapsayıcı sivil bir anayasanın hazırlanmasının öncelikli hedeflerinden olduğuna dikkat çekti. 

Ayrıca, söz konusu plan döneminde gençlerin karar alma süreçlerine katılımlarının destekleneceğine, bağımlılıkla çok yönlü mücadelenin destekleneceğine dikkat çeken Yılmaz, engellilerin tüm toplumsal çalışmalara en rahat şekilde erişimini sağlayacak şekilde eğitimden istihdama kadar bugüne kadar uygulanan politikaların da sürdürüleceğini belirtti. 

Memur, işçi ve emekliler hemen bakın! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz dan son dakika açıklaması geldi!

ENFLASYONLA MÜCADELE DEVAM EDECEK 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ihracatta pazar çeşitliliğinin sağlanması amacıyla girişimlerin hızlandırılacağını vurguladı ve kalkınmada en büyük kısıtlayıcı faktörün cari açık olduğuna, cari işlemler açığını yapısal bir sorun olmaktan çıkaracaklarına dikkat çekti. 

"Plan dönemi sonunda, ihracatın 375 milyar dolar, turizm gelirlerinin 100 milyar dolar seviyelerine çıkması neticesinde cari işlemler açığının sıfıra yakın bir düzeyde gerçekleşmesini öngörmekteyiz. Bütüncül bir perspektifle, para ve maliye politikalarını etkili bir şekilde kullanarak enflasyonla mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullanan Cevdet Yılmaz, "Enflasyonla mücadelemizi sürdürürken, hayat pahalılığının neden olduğu olumsuzlukları bertaraf edecek şekilde gerekli politikalar da uygulamaya alınacaktır" açıklamasında bulundu.

Memur, işçi ve emekliler hemen bakın! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz dan son dakika açıklaması geldi!

MEMUR, İŞÇİ VE EMEKLİLER KORUNACAK

Ocak 2024'te memur ve emekli maaşları ile asgari ücrete zam gelecek. Bu zam milyonlarca vatandaş tarafından dört gözle beklenirken, konu ile ilgili bir son dakika açıklaması da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. 

Cevdet Yılmaz, yaptığı açıklamasında "Daha önceki dönemlerde olduğu gibi memur, işçi ve emekli vatandaşlarımızı enflasyonun olumsuz etkilerinden korumak ve refah seviyelerini yükseltmek de önceliğimiz olmaya devam edecektir" ifadelerine yer verdi. 

Cevdet Yılmaz, "Plan dönemi boyunca büyüme hedeflerimizle uyumlu olarak 5 milyon ilave istihdam oluşturarak işsizlik oranının dönem sonunda yüzde 7,5 seviyesine gerilemesini planlamaktayız" dedi ve söz konusu plan döneminde öngörülen büyüme hedefleri kapsamında küresel piyasalarla uyumlu, rekabet gücü yüksek, ülkemizin kalkınma sürecine düşük maliyet ve giderek artan finansal araç çeşitliliği ile katkı verebilen, sürdürülebilirlik ekseninde ilerleyen ve kurumsal yapısı güçlü bir finansal sektörün hazırlanmasının amaçlandığına dikkat çekti. 

Akaryakıt sektöründe 5,6 milyar Türk Lirası kamu zararı ortaya çıkarıldı

Emekliye zam farkı müjdesi! Ocak 2024'te en düşük emekli maaşı 5 haneli oluyor!

TOKİ 500 bin yeni konut projesi başvuruları başladı mı? İstanbul  TOKİ  konut başvurusu nasıl yapılır?


Geri Dön