Kent Haberleri

Memur maaş zammı kaç lira olacak? Memur maaşlarında son dakika! Memura Temmuz’dan önce ara zam gelecek mi? 

Memur maaşlarına yapılacak zam oranları enflasyon verileri kapsamında belirleniyor. Ancak son günlerde, memur maaşlarına ara zam konusu gündem oldu. Peki memura Temmuz’dan önce ara zam gelecek mi?    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, Ocak'ta enflasyonu aylık bazda 6,65, Şubat ayı enflasyonunu ise yüzde 3,15 şeklinde duyuruldu

2023'te emekli ve memur maaşlarına enflasyon farkından fazla olarak yüzde 30 oranında zam uygulanmıştı. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, Ocak'ta enflasyonu aylık bazda 6,65, Şubat ayı enflasyonunu ise yüzde 3,15 şeklinde duyuruldu. 

Son olarak geçen hafta içinde açıklanan verilere göre, Mart'ta enflasyon 2,29 olarak belirlendi. 

Toplu sözleşme kapsamında, memur maaşlarına bu sene yüzde 8 oranında zam yapıldı. Enflasyondaki düşüş sürerken memur maaş zam oranları merakla araştırılmaya başlandı. Enflasyonun bu tutarı aşması halinde, memurlara enflasyon farkı ödemesi gerçekleştirilecek. 

Memur maaş zammı kaç lira olacak? Memur maaşlarında son dakika! Memura Temmuz’dan önce ara zam gelecek mi? 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; en düşük emekli maaşının yükseltilmesinin ve Temmuz ayında da asgari ücrete zam yapılacak olmasının ardından memurlar da ek zam açıklaması beklemeye başladı. 

Normal koşullarda asgari ücrete her senenin başında, emekli ve memur maaşlarında da her sene Ocak ve Temmuz aylarında zam geliyordu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada asgari ücrete Temmuz'da zam geleceğini açıkladı. En düşük emekli maaşının da enflasyon karşısında zarar görmemesi amacıyla, 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltildiği açıklandı. Yani en düşük emekli maaşında 2 bin TL yükselişe gidildi. Zamlı emekli maaşları Nisan ayında hesaplara yatacak. 

Bunun ardından emekli bayram ikramiyelerine de zam yapıldığı açıklandı. 1.100 lira olarak ödenen emekli bayram ikramiyeleri, bu bayram itibarıyla 2 bin TL olarak ödenecek. 

Bu gelişmelerin ardından milyonlarca memur da maaşlara zam açıklamasını dört gözle beklemeye başladı. 

Memur maaş zammı kaç lira olacak? Memur maaşlarında son dakika! Memura Temmuz’dan önce ara zam gelecek mi? 

MEMUR MAAŞLARINA ARA ZAM YAPILACAK MI? 

Son 6 aylık enflasyon oranları memur maaşlarıını doğrudan etkileyecek. Yeni yılda yüzde 8 toplu sözleşme zammı alan memurlar; Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarındaki enflasyon oranları toplu sözleşmeyi aşması halinde enflasyon farkı da alacak. 

2023'te yapılan yüzde 30 oranındaki zammın ardından en düşük memur maaşı, 11 bin 688 lira şeklinde belirlenmişti. 

Memurlara Temmuz ayından önce ara zam yapılıp yapılmayacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Şu an için memur maaşlarına zam, Temmuz ayında enflasyon oranlarına göre yapılacak. 

Sıfır arabada 300 bin TL’yi aşan vergi indirimi geldi! Hangi araç kaç para oldu? Hemen bakın sakın kaçırmayın!

Anne babalara Nisan müjdesi! 1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olana PTT'den hemen veriliyor! Çocuk destek ödemesine zam var mı

Nisan 2023 destek ödemeleri için resmen son dakika müjdesi! Hesaplara tek tek yatırılan bu paraları hemen alın!