Kent Haberleri

Memur maaş zammında son durum ne? Uzman isim açıkladı; Memur maaşları ne kadar olacak?

Kamu işçilerinin ücretlerine yapılan zammın ardından gözler memur ve emekli maaşlarına çevrildi. Maaşlar, mayıs ve haziran enflasyonlarına ilave olarak belirlenecek refah payının da eklenmesiyle kesinlik kazanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyon farkının yanında refah payı verilmesine dönük bir hazırlık yapıldığını söyledi. Maaşlar, mayıs ve haziran enflasyonlarına ilave olarak belirlenecek refah payının da eklenmesiyle kesinlik kazanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Asgari ücret artışından memur ve emekli maaş zammına bu konuda yılbaşında gerçekleştirdiğimiz çalışmaların devamını getireceğiz. Enflasyon farkı ve refah payı esasına dayanan hazırlıklarımız var" açıklamasından sonra temmuz ayında memura refah payı verilmesine yönelik hazırlıklar devam ediyor.

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü temmuz zammına çevrildi!

Yapılacak zam, yaklaşık 15 milyon emekliyi ve 4 milyon aktif çalışan memuru kapsıyor.

"Temmuz'da yüksek bir zammın konuşulacağını düşünüyorum"

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, Temmuz'da yapılacak zamla alakalı, "Memurların özellikle yaptıkları görev nitelik eğitim durumu göz önünde bulundurulup sadece seyyanen değil dengelerin yeniden oluşturulması son derece önemli. Temmuz ayında yüksek bir zammın konuşulacağını belirtmek istiyorum" dedi.

Memur ve emekli maaşına ne kadar zam olacak?

Memur ve emekliye zamla birlikte refah payı düzenlemesi de yansıtılacak.

Memura yapılacak artış kadar memur emeklilerine de aynı oranda maaş zammı olacağını söyleyen Karakaş, "SSK- Bağ-Kur emeklilerine baktığımız zaman burada enflasyon farkı ve refah payı söz konusu burada da beklentiler yükseltildi" ifadelerini kullandı. 

Zam oranında Mayıs ve Haziran enflasyonu da etkili olacak!

Memur ve emeklilerin yılın ilk 4 ayında kaydedilen enflasyon üzerinden alacağı fark şu an için yüzde 12,68. Bunun üzerine, önümüzdeki 2 aylık enflasyon da ilave edilecek. Ayrıca refah payının da belirlenmesiyle Temmuz ayında alınacak maaşlar netleşmiş olacak.

Memur sendikalarından zam talebi!

MEMUR – SEN Yönetim Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamada, temmuz ayı beklenmeden memurlara seyyanen zam yapılması istendi.

KAMU – SEN’den yapılan açıklamada ise en düşük işçi ücreti ile en düşük memur maaşı arasında 3 bin lira fark olduğuna dikkat çekilerek, temmuz ayı beklenmeden memur maaşlarına seyyanen zam yapılması gerektiği vurgulandı.

2023 yaş çay sezonu açıldı! Peki yaş çay taban fiyatı kaç TL? İşte son gelişmeler...

Bakan Bilgin asgari ücret zammıyla ilgili ilk kez rakam telafuz etti; Aşağı yukarı...

Son dakika! Bakan Özer açıkladı: Okullar tatil edildi