28 / 04 / 2024

Memur maaşı ne kadar olacak? Öğretmenler ne kadar maaş alacak? Peş peşe açıklandı!

Memur maaşı ne kadar olacak? Öğretmenler ne kadar maaş alacak? Peş peşe açıklandı!

Memur ve memur emeklisinin iki senelik zam oranı ne olacak? Bundan sonraki süreçte neler yaşanacak? Taraflardan açıklamalar ne zaman gelecek? Zam oranı belli oldu mu? Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Halil Erdem Gültekin, katıldığı bir canlı yayında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.



Milyonlarca memur ve memur emeklisinin 2 senelik zam pazarlığında müzakere süreci sona erdi. Görüşmelerde zam oranında anlaşma gerçekleşmedi. Bundan sonra konu ile ilgili olarak son kararı hakem heyeti verecek.

Peki, bundan sonraki süreçte ne olacak? Taraflardan açıklamalar ne zaman gelecek? Zam oranı belli oldu mu? Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Halil Erdem Gültekin, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili olarak birtakım değerlendirmelerde bulundu.

Memur maaşı ne kadar olacak? Öğretmenler ne kadar maaş alacak? Peş peşe açıklandı!

İşte Halil Erdem Gültekin’in o açıklamalarından satır başları;

“Memur-Sen ve hükümet temsilcileri memur maaşları konusunda toplantılarını yaptı. Memur-Sen'in talepleri ilk ilk için yüzde 35 + 10 + 15 + 10 olarak gerçekleşti. Bu genelde yüzde 70 olarak ifade ediliyor. Fakat kümülatife vurduğunuz zaman toplamda Memur-Sen yüzde 87,85 oranında zam talep etti.

Hükümet temsilcileri ise buna karşılık olarak 25 + 10 olarak tekliflerini sundu. Başka bir deyişle, toplamda 37.5 oranında bir teklif yapıldı.

Oranlar verildi. Fakat Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) açıkladığı yüzde 43,11 oranında bir enflasyon tahmin ediliyor.

Memur maaşı ne kadar olacak? Öğretmenler ne kadar maaş alacak? Peş peşe açıklandı!

KİM, NE KADAR MAAŞ ALACAK?

Eğer bu tahmin gerçek olursa, memurlarımız şu anda 22 bin 925 liradan 32 bin 807 lira maaş almış olacak. Öğretmenlerimizin maaşları 26 bin 641 liradan 38 bin 125 liraya yükselecek. Aynı zamanda, hemşirelerin maaşı 26 bin 427 liradan 37 bin 819 liraya ve polisin maaşı da 29 bin 512 liradan 42 bin 234 çıkacak.

Bu oranlarda bir uzlaşma gerçekleşmedi. Bundan sonra hakem heyetine gidecek. 31 Ağustos tarihine kadar bu konuda bir çalışma gerçekleşecek. Bu çalışmada, yargı mensupları, bürokratlar akademisyenler ve sendika temsilcileri bulunacak.

Son karar olacak. Hakem heyeti nasıl bir karar verecek? Altı görüşmenin 2’nci hakem heyetine gitmiş. Onlarda ne karar verildiğine baktığımız zaman genelde hükümetin oranlarına yakın oranlar çıktığını görüyoruz. Dolayısıyla, yine hükümetin oranlarına yakın bir oran bekliyoruz.”

250 bin TL’nin bir aylık getirisi ne kadar? 250 bin TL ile bir ayda ne kazanırım? İşte banka banka faiz getiri hesabı...

7 bin 500, 8 bin TL emekli maaşı alanlara dikkat! Yüzde 43 kök zam müjdesi geldi! Acil bakın!

Turizmde 30 milyon turistle yeni rekor kırıldı! En fazla hangi ülkelerden turist geldi?


Geri Dön