Kent Haberleri

Memur maaşlarına ara zam yapılacak mı? Memur maaş zammında 2023 şoku! Rakamlar için gözler 1 Mayıs'ta!

Memur maaş zammında müjdeli haber dört gözle bekleniyor. Milyonlarca memur ve memur emeklisi için kritik tarih 1 Mayıs olarak belirtiliyor. Peki memur maaşlarına ara zam yapılacak mı? Zam dönemi dışında alınan en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılması kararı, memur maaşlarına da zam beklentisine sebep oldu

Memur ve emekli zammı için 6 aylık enflasyon rakamları ay ay birikmeye devam ediyor. Zam dönemi dışında alınan en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılması kararı, memur maaşlarına da zam beklentisine sebep oldu. 

Memur maaşlarına ara zam için geri sayım resmen başladı. Milyonlarca memuru ilgilendiren temmuz zammı için 6 aylık enflasyon rakamı bekleniyor. 

Memur maaşlarına ara zam yapılacak mı? Memur maaş zammında 2023 şoku! Rakamlar için gözler 1 Mayıs'ta!

Hürriyet'te yer alan habere göre; Ocak'ta refah payı ile beraber yüzde 30 oranında zam alan memurların, asgari ücrete yapılacak ara zammın da memur maaşlarına etkisiyle temmuz zammı belli olacak. 

TÜİK Ocak ayında enflasyonu 6,65, Şubat ayında 3,15 ve son olarak Mart ayında 2,29 şeklinde duyurdu. Bu çerçevede toplam enflasyon ve sözleşme farkı şimdiden 4,52 olarak gerçekleşti. 

2023 yılında yapılan yüzde 30’luk zam ile beraber en düşük memur maaşı 11 bin 688 Türk Lirası'na yükselmişti. Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zam oranı Nisan, Mayıs ve Haziran ayındaki enflasyon rakamlarına göre kesinleşecek.

Memur maaşlarına ara zam yapılacak mı? Memur maaş zammında 2023 şoku! Rakamlar için gözler 1 Mayıs'ta!

MEMURA ARA ZAM GELECEK Mİ?

Memur maaşlarına Temmuz ayından önce ara zam yapılıp yapılmayacağı da merakla araştırılıyor. Ancak konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Memur maaşlarına Temmuz ayında zam uygulanacağı bekleniyor. 

CNN Türk'te yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 1 Mayıs’ta katılacağı Memur-Sen Genel Kurulu’ndan memur ve emekli maaşları ile ilgili müjdelerin çıkması bekleniyor. 

Ekonomist Muhhammet Bayram, memur ve emekliye zam müjdesi gelip gelmeyeceği ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

"Buradaki müjde şu şekilde olur zaten sayın cumhurbaşkanı her defasında bunu söylüyor enflasyonu düşüreceğiz vatandaşımızı da enflasyon karşısında ezdirmeyeceğiz diyor" diyen Ekonomist Muhhammet Bayram, seyyanen zam durumunun söz konusu olduğuna dikkat çekti. 

Açıklamasında "Memur-Sen’in cumhurbaşkanına gideceği formüllerden bir tanesi de en düşük maaşlara 2-3 bin lira seyyanen zam yapılması, ikincisi seyyanen zamma ek olarak enflasyon farkı, üçüncü formül ise yüzde 25-30'luk maaş artışı" ifadelerine yer veren Bayram, memur maaş zammında enflasyon oranının belirleyici olacağını yineledi. 

Sene sonunda enflasyon oranını yüzde 30 ile yüzde 40 seviyesinde düşündüklerini dile getiren Muhammet Bayram, "En düşük emekli maaşına yüzde 30'luk zam gelirse 9 bin 750 liraya yükselecek en düşük memur maaşı da aile yardımı ile birlikte 10 bin 109 liraya çıkacak" açıklamasında bulundu. 

Benzin, motorin ve LPG fiyatları il il kaç TL oldu? Sürücüler dikkat! BP, Opet, PO 28 Nisan 2023 fiyat listesi...

Akbank herkese para dağıtıyor! Başvuranın hesabına bin TL yatacak! Son 2 gün!

75 metrekare prefabrik ev kaç para? 28 Nisan 2023 fiyat listesi!