Kent Haberleri

Memur maaşlarına ek zam müjdesi geldi mi? Memurlara ek zam ne zaman yapılacak? Şimdi bakın!

Milyonlarca memur, maaşlara ara zam gelip gelmeyeceğini merakla araştırıyor. Peki Memur maaşlarına ek zam müjdesi geldi mi? Memurlara ek zam ne zaman yapılacak? Şimdi bakın! En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseltilmesinden sonra, asgari ücrete de Temmuz zammı müjdesi verildi

"Memur maaşına zam geldi mi son dakika?" sorusunun yanıtı son günlerde en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseltilmesinden sonra, asgari ücrete de Temmuz zammı müjdesi verildi. 

Bu gelişmelerin ardından, milyonlarca memur, maaşlarına ara zam yapılıp yapılmayacağını merak etmeye başladı. 

Memur maaşlarına ek zam müjdesi geldi mi? Memurlara ek zam ne zaman yapılacak? Şimdi bakın!

AHaber'de yer alan habere göre; memurlar, maaş zammı için dört gözle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den gelecek açıklamayı bekliyor. 

Bunların yanı sıra, memur maaş zammında belirleyici olan enflasyon rakamları da peş peşe açıklanıyor. 

Bu kapsamda, TÜİK tarafından açıklanan mart ayı enflasyon verilerine göre, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) mart ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 50.51, bir önceki aya göre ise yüzde 2.29 artış gösterdi. 

Beklentiler yıllık enflasyonun yüzde 51.35, aylık enflasyonun ise yüzde 2.86 oranında olmasına ilişkindi. 

Memur maaşlarına ek zam müjdesi geldi mi? Memurlara ek zam ne zaman yapılacak? Şimdi bakın!

Memur ve memur emeklilerinin maaş zammı, her sene iki defa toplu sözleşme zammına ek olarak 6 aylık enflasyon farkıyla belirleniyor. Memurlar, açıklanan üç aylık rakamlar kapsamında yüzde 4,52 oranında enflasyon farkı almak için hak kazandılar. 

Memur ve emekli zammı bu sene yüzde 25'ten yüzde 30'a çıktı. Bunun ardından memur maaşları iki günde 3 defa güncellenmişti. 

MEMURA ARA ZAM VAR MI? 

Milyonlarca memur, maaşlara ara zam gelip gelmeyeceğini merakla araştırıyor. 

Şu an için yalnızca emekli maaşlarında artışa gideceği açıklandı. Memur maaş zammı ile ilgili resmi bir zam açıklaması gelmedi. Bu kapsamda, memur maaş zammının her sene olduğu gibi bu senede Temmuz'da yapılacağı öngörülüyor. 

Anne babalar hemen bakın! 1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olanlar PTT'den anında alıyor! Çocuk desteğinde Nisan 2023 müjdesi!

Beklenen Marmara depremiyle ilgili ürküten açıklama! Prof. Dr. Bektaş, tek tek anlattı! 7'den büyük deprem olur mu?

Altında fren patladı! Elinde avucunda 1 gram bile altını olan hemen baksın! 13 Nisan 2023 canlı altın fiyatları