Kent Haberleri

Memur maaşlarına yapılan okkalı seyyanen zam TBMM'de! Yüzde 17,55+8 bin TL seyyanen zam!

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memurun alacağı 6 aylık enflasyon oranı 17,55 olarak açıklandı. Bu kapsamda milyonlarca memurun beklediği zam Meclise sunuldu. İşte detaylar...Haziran ayı enflasyon rakamlarının netlik kazanmasından sonra memurun alacağı 6 aylık enflasyon oranı 17,55 olarak açıklandı

Milyonlarca memurun beklediği zam oranı resmen belli oldu. Haziran ayı enflasyon rakamlarının netlik kazanmasından sonra memurun alacağı 6 aylık enflasyon oranı 17,55 olarak açıklandı. 

 

2023 Temmuz-Aralık döneminde memurların alacağı zam oranı konusunda en belirleyici kriter olan enflasyon rakamları sabah saatlerinde duyuruldu. Aylık 3,92 olarak belli olan Haziran ayı enflasyon rakamının açıklanması ile birlikte memurun alacağı 6 aylık enflasyon farkı 17,55 oldu. Bu kapsamda seyyanen zam artışı için gözler meclise sunulacak teklife çevrilmişti. Konuya ilişkin açıklama ise Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'den geldi.

İşte detaylar...

Gözler yapılacak olan seyyanen zam artışına çevrilmişken beklenen açıklama Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'den geldi. 

Güler, 17,55 enflasyon farkına ek olarak memur maaşlarına 8 bin 77 TL ilave ek zam yapılacağını ifade etti. İşte detaylar...

MEMUR MAAŞ ZAM ORANI AÇIKLANDI 

Milliyet'te yer alan detaylara göre, 2023 Ocak ayında yapılan zamdan sonra en düşük memur maaşı 11.848 liraya yükselirken Temmuz-Aralık döneminde yapılan seyyanen artış ile birlikte en düşük memur maaşı 22 bin 17 liraya arttırıldı. Toplam zam yüzde 86'yı bulmaktadır. 2023 yılı kümülatif artış oranı ortalama memur maaşında yüzde 142 oranında artış sağlanmış olacak.

MEMUR 6 AYLIK ENFLASYON FARKI NE KADAR OLDU? 

TÜİK tarafından Haziran ayı enflasyon verisi 3,92 olarak açıklandı. Refah payı ve seyyanen artış hariç  Memur zammı ise yüzde 17.55 oldu. Bu orana ek memur maaşlarına 8 bin 77 TL seyyanen zam yapılacak. 

 

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler:

1 Temmuz itibarıyla memur maaşına enflasyon farkı dahil artışa ilave 8.077 liralık seyyanen zam olacak.

MEMUR ZAM TEKLİFİ BUGÜN MECLİSE SUNULDU 

Memur zam oranı enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra memurun alacağı enflasyon oranı 17,55 olarak netlik kazandı. Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, memura yapılacak seyyanen zam oranını içeren teklifin meclise sunulduğunu belirtti. 

Uzun zamandır yaptığımız çalışmalarda istişareler neticesinde son şekil verildi. En düşük memur aylığının 22.000 TL'ye çıkarılmasını içeren kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunduk. Tüm kamu görevlilerinin yılık ücretlerinde enflasyon farkı dahil artışa ilave olarak seyyanen net 8.077 TL'lik artışı öngörüyoruz.

Yeni zamlı memur maaşı ne zaman hesaplara yatacak? 2023 Temmuz memur maaş tarihleri açıklandı mı? Şimdi göz atın! 

Yeni ve zamlı en düşük emekli maaşında son dakika! En düşük emekli maaşı kaç TL olacak?  

Motorine 87 kuruş zam, LPG'ye 65 kuruş indirim geldi! Sürücüler hemen güncel fiyatlara bakın!