Kent Haberleri

Memur Ocak zamlı maaşları peş peşe hesaplandı! Memur ocak zammı yüzde kaç olacak? Memurlar şimdi bakın!

Polis, bekçi, öğretmen, doktor, hemşire gibi meslekleri yakından ilgilendiren memur maaş zammı 6 aylık enflasyon farkı ile kesinleşecek.Peki memur ocak zammı yüzde kaç olacak? Memur Ocak zamlı maaşları peş peşe hesaplandı! Memurlar şimdi bakın! Yılın ikinci yarısına ait enflasyon farkı ile belirlenecek olan 2023 ocak memur zammı, 5 aylık enflasyona göre kalem kalem hesaplandı

Memur maaş zammı ile ilgili son dakika tahminleri peş peşe geliyor. Yılın ikinci yarısına ait enflasyon farkı ile belirlenecek olan 2023 ocak memur zammı, 5 aylık enflasyona göre kalem kalem hesaplandı. 

Polis, bekçi, öğretmen, doktor, hemşire gibi meslekleri yakından ilgilendiren memur maaş zammı 6 aylık enflasyon farkı ile kesinleşecek. Kasım enflasyon verisi ile hesaplanan 2023 ocak memur zammının netleşmesi için yalnızca 1 verinin daha açıklanması gerekiyor.

Memur ve memur emeklisine 6 aylık enflasyon verisi sonucu ortaya çıkan enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı toplamı kadar senede iki defa zam yapılıyor. Enflasyon farkı, bir önceki dönemde verilen toplu sözleşme zammı üzerinde 6 aylık enflasyon kadar belirleniyor. 

Memurlara Ocak ayında yüzde 30,95 oranında, Temmuz ayında ise yüzde 41,68 oranında zam yapıldı. 2022 yılı memur zam oranı toplam yüzde 85 oldu. 

Peki memur ocak zammı yüzde kaç olacak? Memur Ocak zamlı maaşları peş peşe hesaplandı! Memurlar şimdi bakın! 

Sabah'ta yer alan habere göre; TÜFE'deki (2003=100) değişim 2022 Kasım'da bir önceki aya göre yüzde 2,88, 2021 yılının Aralık ayına göre yüzde 62,35, 2021'in aynı ayına göre yüzde 84,39 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 70,36 şeklinde açıklandı. 

2022 yılı Kasım ayında Yİ-ÜFE (2003=100) bir önceki aya göre yüzde 0,74, geçtiğimiz senenin Aralık ayına göre yüzde 98,20, 2021 yılının aynı ayına göre yüzde 136,02 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 128,94 yükseldi. 

MEMUR OCAK ZAMMI YÜZDE KAÇ OLACAK? 

Kasım ayı enflasyon rakamları sonrası 5 aylık emekli ve memur zam oranı resmen kesinleşti. Yapılan hesaplamalara göre; 5 aylık memur zammı yüzde 15,11 seviyesinde oldu. 

Diğer taraftan sosyal refah düzenlemesi sonrasında da zam oranının artması öngörülüyor. 

EN DÜŞÜK VE EN YÜKSEK MEMUR MAAŞI OCAK'TA KAÇ LİRA OLACAK?

5 aylık enflasyon sonrası en düşük memur maaşı ve memur emeklisi maaşarı peş peşe hesaplandı. 

Kasım ayı için açıklanan enflasyon verilerinin ardından; en düşük memur emekli aylığı 6 bin 78 TL'den 7 bin TL'ye, en düşük memur maaşı da 9 bin 105 liraya 10 bin 500 TL'ye yükseldi. 

Edinilen bilgiye göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı enflasyonun maaş ve aylıklarda oluşturduğu tahribatı gidermek amacıyla refah payı zammı için de çalışma sürdürüyor. 

Altını olanlara resmen soğuk duş etkisi! Tepetaklak olan altın fiyatlarını görenin dünyası başına yıkıldı! Hemen bakın!

Benzin, motorin ve LPG'de zam depremi! Akaryakıt fiyatları kaç TL? BP, PO, Opet, Shell 18 Aralık 2022 fiyat listesi

Dolar yıl sonu tam bu kadar olacak! Merkez Bankası açıkladı, duyan buz kesti! Doları olan hemen baksın! 

Elinde Euro olanlar aman dikkat! Euro'nun yönü resmen belli oldu! Hemen bakın!