Kent Haberleri

Memur Ocak zammı resmen buz kestirdi! Memur maaşı yeni yılda kaç TL olacak? Öğretmen, polis, hemşire maaşları...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre; Kasım'da enflasyon 84,39’a yükseldi. Memurların alacağı 5 aylık enflasyon farkları da bu verinin açıklanmasının ardından peş peşe hesaplandı. Memur Ocak zammı resmen buz kestirdi! Öğretmen, polis, hemşire maaşları... Öğretmen, polis, bekçi, hemşire ve kamu kurumlarında çalışan memurların maaşlarına Ocak ayı ile birlikte zam gelecek

Memur maaşına yapılacak zamlarda enflasyon farkları belirleyici unsur olacak. Öğretmen, polis, bekçi, hemşire ve kamu kurumlarında çalışan memurların maaşlarına Ocak ayı ile birlikte zam gelecek. 

Memur maaşlarının zam oranları TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları dikkate alınarak hesaplanıyor. Memur maaşlarına 6 ayda bir zam yapılıyor. 

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre; Kasım'da enflasyon 84,39’a yükseldi. Memurların alacağı 5 aylık enflasyon farkları da bu verinin açıklanmasının ardından peş peşe hesaplandı. 

Peki memur maaşlarına yeni yılda ne kadar zam gelecek? Memur Ocak zammı resmen buz kestirdi! Memur maaşı yeni yılda kaç TL olacak? Öğretmen, polis, hemşire maaşları...

MEMUR OCAK ZAMLI MAAŞLARI KALEM KALEM HESAPLANDI 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; son olarak Temmuz 2022'de yapılan zamla beraber 1/4 öğretmen maaşı 12.281 liraya yükselmişti.  Şu anki enflasyon farkına göre 1/4 derecesinde görev yapan öğretmen maaşı 14.166 liraya yükselecek. 

8/1 derecesinde görev yapan polis memuru Temmuz'da yapılan zamla 13 bin 752 lira maaş almaya başlamıştı. Enflasyon farkına göre 15.11 oranında zam yapılması durumunda polis memuru maaşı 15 bin 829 liraya kadar ulaşacak.

Lisans mezunu Hemşire olarak 5/1 derecesinde görev yapan bir memurun maaşı Temmuz zammıyla 11 bin 832 liraya yükseltilmişti. Son 5 aylık enflasyon farkına göre, hemşire olarak 5/1 derecesinde görev yapan bir memurun maaşı 13 bin 619 liraya yükselebilecek. 

İlkokul mezunu bir bekçi bugün itibarıyla ortalama 9 bin 259 Türk Lirası maaş alırken; 15.11 enflasyon farkına göre yeni yılda 10 bin 658 Türk Lirası maaş alacak.

2023 senesinde memur maaşlarına gelecek kesin zam oranı Aralık ayında resmen belli olacak. TÜİK tarafından açıklanacak Aralık enflasyon verisinin ardından maaş zamları netleşecek.

Ziraat Bankası en yeni kampanyasını az önce duyurdu! Bunu yapanın cebine tam 1.250 TL koyacak! Duyan almaya koştu!

Tek katlı ve 2 katlı prefabrik ev fiyatlarında fırsat! En ucuz prefabrik evler kaç TL? 10 Aralık 2022 fiyat listesi...

Akbank yeni yıl öncesi son fırsatı resmen duyurdu! Başvurana tam 1.000 TL... Sakın kaçırmayın! 

Mutfak tüpü fiyatlarında şimdi de yeni yıl şoku! Peş peşe açıklanan bu fiyatları görenin resmen aklı gitti! Hemen bakın!