İş Fırsatları

Memur olmak isteyenler elini çabuk tutsun! Bakanlık 350 memur alımı yapacak! İşte devlet memuru alım başvuru şartları!

Memur olmak isteyenler, memur alımlarını merakla takip ediyor. İşte Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yapılacak 350 devlet memuru alımına dair detayları!Bu haberi bakanlık duyurdu

Hazine ve Maliye Bakanlığı 350 memur alımı yapacak. Bu haberi bakanlık duyurdu.  Hazine ve Maliye Bakanlığında vergi müfettiş yardımcısı olarak alım yapılacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 350 memur için başvuru şartları ve başvuruların ne zaman alınacağı da duyurdu.

 

İşte haberin detayları…

YAZILI VE SÖZLÜ SINAV UYGULANACAK

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 350 memur alımı için yazılı ve sözlü sınav uygulayacak. Başvurular 201 ve 2022 KPSS puanı baz alınarak yapılacaktır. Adaylar ilk olarak yazılı daha sonra ise sözlü sınava girecekler.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

– 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde yer alan özelliklere sahip olmak.

– Yazılı sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci gününden başlayarak 35 yaşını doldurmamış olmak gerekir,

– Erkek adaylar için askerlikle ilişkisi kesilmiş olmalıdır,

– En az dört yıllık yükseköğretim veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerini bitirmek ve bu fakültelere denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş yükseköğretim kurumlarından mezun olunmalıdır,

–Önceden Vergi Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavına katılmalı ya da en fazla iki kez katılmış olunalı ve başvuruyu, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan giriş sınavı duyurusunda belirtilen şartlara uygun olarak süresi içinde yapmış olmak.

– ÖSYM’nin 2021 ve 2022 yıllarında yaptığı Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSSP17, KPSS18, KPSSP27, KPSSP28, KPSSP47, KPSSP22, KPSSP23 ve KPSSP48 puan çeşitlerinden herhangi birinden 80 ve üzeri puan alınmış olunmalı ve başvuru yapanlardan en yüksek puan sıralamasına göre ilk 1.750 aday arasında yer almalıdır.

– Sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmaya engel bir durumuna haiz olunmamalı,

– Vergi Müfettişliği mesleğinin gerektirdiği nitelikleri sahip olunmalıdır,

– “Vergi Denetim Kurulu Yönetmeliği” hükümlerinde açıklanan şartları barındırmayan ya da bu durumu sonradan tespit edilen kişilerin başvuruları geçersiz bulunacaktır.

SON BAŞVURU TARİHİ!

Adaylar başvurularını 6 Şubat 2023 Pazartesi günü saat 08.30’dan itibaren yapabilirler. Son başvuru tarihi de 17 Şubat 2023 Cuma saat 17.30’a kadar olduğu belirtildi.

Emekliler ikramiyelerle bayram edecek! Meclisten son dakika olarak geçti! İşte bu rakam mecliste!

Tüm vatandaşlar için yılın ilk desteği! Başvuruları kaçırmadan 2.500 TL ödemenizi hemen alın! İşte detaylar!