29 / 06 / 2024

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın: Kira artış sınırı devam etmeli!

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın: Kira artış sınırı devam etmeli!

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda son zamanlarda sık sık gündeme gelen kira artış sınırının devam etmesi gerektiğini söyledi.



Kira artışları son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, yüzde 25'lik zam sınırlamasının da önümüzdeki Temmuz ayında sona ermesi bekleniyor. 

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın resmi X hesabı https://x.com/_aliyalcin_ üzerinden  yaptığı paylaşımda son zamanlarda sık sık gündeme gelen kira artış sınırının devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

Paylaşımında konut kiraları için 2022 yılının Haziran ayında getirilen yüzde 25 kira artış sınırının önemli bir adım olduğunu belirten Ali Yalçın söz konusu bu düzenlemenin, kamu görevlilerinin en büyük harcama kalemi olan kira tutarlarına yönelik sağladığı rahatlamaya değindi. Ali Yalçın yaptığı paylaşımda Ülkenin dört bir yanında kamu hizmeti sunan görevliler, bu düzenleme sayesinde maddi anlamda bir nefes alabildiğini belirtti.

Ali Yalçın'ın paylaşımı şu şekilde:

Kira Artış Sınırı Devam Etmeli, Sabit Gelirliler Daha Fazla Mağdur Edilmemelidir

-Konut kiralarına 2022 Haziran ayında düzenleme yapılarak yüzde 25 kira artış sınırı getirilmişti. Kamu görevlilerimizin en büyük harcama kalemini oluşturan kira tutarlarına yönelik bu adım oldukça önemliydi. 

-Ülkenin dört bir yanında kamu hizmeti sunumunu eksiksiz yerine getirmek için emek veren kamu görevlilerimiz; bu düzenlemeyle birlikte rahatlamıştır. 

-Faiz oranlarında yaşanan artış ve enflasyon oranlarından çok daha fazla artan konut fiyatları ev sahibi olabilmeyi zorlaştırırken, kira artış oranlarına getirilen yüzde 25 sınır sabit gelirlilere yönelik önemli ölçüde koruma sağlamıştır. 

-1 Temmuz 2024 tarihi itibariyle bitecek olan kira artış sınırlaması; kamu görevlilerimizin gelirlerini azaltacağı gibi aynı zamanda kamu hizmeti sunumunu da olumsuz etkileyecektir. Bölgesel düzeyde yaşanan farklılıklar nedeniyle tayin-görevlendirme ve benzeri yer değişiklikleri artış gösterecek, kamu hizmeti olumsuz etkilenecektir. 

-Kira artış sınırlamasına yönelik düzenleme devam etmeli, başta kamu görevlilerimiz olmak üzere sabit gelirlilerin gelirlerini artırmaya yönelik formüller hayata geçirilmelidir.  
 
-Toplu Sözleşme Hükümleri Engellenmemeli, Sosyal Maliyet Üretilmemelidir

-Koruyucu Giyim, Servis Hizmeti, Fazla Çalışma ücreti başta olmak üzere tasarruf tedbirleri ile toplu sözleşme hükümlerimiz açıkça engellenmektedir. 

-Kamu görevlilerimiz, AYM tarafından iptal edilen ve halen toplu sözleşme hükümleri içerisinde yer alan Toplu Sözleşme İkramiyesine ilişkin düzenleme yapılmasını beklerken, kayıplarını artıracak, sosyal maliyet üretecek, çalışma barışını bozacak tedbirlerle karşı karşıya bırakılmaktadır. 

-Kamu kurum ve kuruluşları üzerinde oluşturulan tedirginlik sona erdirilmeli, kamu görevlilerimizin alın terinin karşılığı, Memur-Sen’in kazanımlarının hakkı eksiksiz teslim edilmelidir.

Ali Yalçın'ın paylaşımına şu yorumlar geldi:

Ev alacaklar daha ucuza alabilir miyim diye bekliyor! Ama fiyatlar reel olarak yüzde 12 düştü!

Kıbrıs'ta Turistik Konut Yasası ile kısa vadeli kiralamalar kontrol altına alınacak!

65 yaş maaşı, engelli aylığı, evde bakım parası Temmuz'da tam bu kadar olacak! Şimdi zamlı yeni maaşınıza bakın! 


Geri Dön