Ekonomi

Memur Sen Başkanı Yalçın’dan açıkladı! Memura ek zam…

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memur ve memur emeklilerini ilgilendiren bir açıklama yaptı. İşte detaylar!Bu konuda Memur Sen Başkanı Yalçın’dan açıklama geldi

Memur ve memur emeklilerine ocak ayında yapılacak zam oranı araştırılıyor. Bu konuda Memur Sen Başkanı Yalçın’dan açıklama geldi. Milyonlarca çalışan ve emekli vatandaşı yakından ilgilendiren zamla ilgili önemli bir görüşme gerçekleşti. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya geldi.

 

İşte detaylar…

"ASGARİ ÜCRET İYİLEŞTİRMESİ MEMURA DA YAPILMALI"

Başkan Yalçın, Bakan Bilgin ile görüşmesi sonrası açıklama yaptı. Yalçın'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde; "Memura ek zam talebini açıkladık. Vergi matrahları konusunda huzursuzluğumuz var. Aldığımız ücret geri gidiyor. Matrah kaynaklı aldıkları ücreti de artık kaybediyorlar. Bunu bildirmiş olduk. Asgari ücretteki yapılan düzenleme aynı ile sahanın okunduğunu ve göründüğünü gösteriyor. Bunun memurlar açısından da aynı şartların geçerli olmalı. Asgari ücretteki artış burada da temel olmalıdır. Asgari ücretteki iyileştirme memura da yapılabilir. Ek zam yapılması zaruret olmuştur. Asgari ücrete iyileştirme sonrası etiketler de güncellendi. Bakan Bilgin, aralık ayı enflasyonu sonrası bu konuyu belirleyeceklerini dile getirdi. Vergide ya matrahlar yükseltilebilir ya da vergi sabitlenme yapılabilir"

ASGARİ ÜCRET YÜZDE 54,66 ZAM UYGULANDI!

Yeni yılda yani 2023’te geçerli olacak asgari ücrete yüzde 54,66 zam uygulandı. Halen de net 5 bin 500 TL olan asgari ücret ocak ayında 8 bin 506 liraya çıkacak.

MEMUR ZAMMI NASIL BELİRLENİYOR? 2023 MEMUR ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Memur ve memur emeklileri toplu sözleşmeye bağlı olarak 6 ayda bir zam alıyor. 6 aylık enflasyon oranı toplu sözleşme zammını geçer ise aradaki fark kadar enflasyon zammına da hak kazanıyorlar.

Yılın ikinci yarısında da beş aylık enflasyon rakamları göz önüne alındığında memurun 2023 Ocak ayı için toplam zam oranı yüzde 15,04 düzeyinde yer alıyor ve 3 Ocak tarihinde açıklanacak enflasyon rakamları sonrası memurun zam oranı da netleşmiş olacak. Bu rakamın üzerine de refah payı verilmesi bekleniyor.

Yılbaşı yaklaşırken aman dikkat! Uzmanlar yılbaşı tuzağına karşı uyardı!

2023’te buna yatırım yapan dört köşe olacak! Analistlerin hepsi aynı şeyi söylüyor! Altını solladı! İşte detaylar!

Milyonların gözü 3 aylık toplu parada! 3,750 TL için hesaplarınızı kontrol edin! İşte detaylar!