Ekonomi

Memur-Sen'den memura en iyi zam teklifi! 3600 Ek Gösterge'de son durum

Memurlar Ocak 2022'de aldıkları maaş zamlarının bir sonraki ayda eriyip bitmesinden şikayetçi. Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, memura yapılacak en iyi zam teklifini açıkladı. Sendikanın başkanı Ali Yalçın, memurların yaşadığı sıkıntıyı alınan zamların eriyip gitmemesi için bir an önce çözüm üretilmesini ve bir an önce piyasanın istikrarının sağlanması gerektiğini söyledi

Memur-Sen, memur maaşlarının yüksek enflasyon nedeniyle bir sonraki ayı görmeden erimeye başladığından şikayetçi oldu. Sendikanın başkanı Ali Yalçın, memurların yaşadığı sıkıntıyı alınan zamların eriyip gitmemesi için bir an önce çözüm üretilmesini ve bir an önce piyasanın istikrarının sağlanması gerektiğini söyledi. Yalçın, aksi durumda memura verilen her zammın yüksek enflasyon karşısında eriyip tükeneceğini vurguladı. Yalçın memurun yaşadığı sıkıntıyı dile getirmek için, " Memura hangi zam verilirse verilsin istikrar sağlanmadığı zaman bir sonraki ay yine sıkıntılı bir zemin ortaya çıkıyor. Bu açıdan da memura yapılabilecek en iyi zam, düşük enflasyon ve piyasa istikrarının sağlanmasıdır" ifadelerini kullandı.

3600 EK GÖSTERGE TOPLANTISI 10 MAYIS'TA YAPILACAK

Hükümet ve Memur-Sen'in taraf olduğu 3600 Ek Gösterge Komisyonu toplantısının 3.'sü 10 Mayıs'ta yapılacak. Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın 3600 ek gösterge ile yapmak istedikleri gerçek hedefin dağıtımın adaletli şekilde yapılmasını sağlamak olduğunu söyledi. Yalçın, "Amacımız, ek göstergelerin adaletli ve hakkaniyetli şekilde yeniden düzenlenmesi ve toplu sözleşmede aldığımız karar gereği ek göstergelerde hem 3600 ek gösterge diye kamuoyuna kurulan cümlenin hem de tüm ek gösterge sistematiğinin yeniden elden geçirilmesi, oradaki omurga bozukluklarının düzeltilmesi, her kesimin memnun olabileceği bir çerçevenin üretilmesidir. Ek göstergesi olmayan kamu görevlilerinin de ek göstergeye tabi tutulması, emekli maaşları ve ikramiyelerde de bu anlamda iyileşmenin sağlanmasının temel hedeflerimizdir." dedi.

HANGİ MEMUR KAÇ LİRA MAAŞ ALIYOR?

Memurlara 2022 yılında zam ve enflasyon farkıyla maaşlarında yüzde 27,48 oranında artış oldu. Bu oranlar esas alınarak en düşük memur maaşı 6 bin 355 lira oldu.

Hemşirelerin 6 bin 733 lira

Polisler emekli ve memur zammıyla birlkte 9 bin 599 lira

Vaizler ise 6 bin 449 lira maaş alıyor.