29 / 04 / 2024

Memur ve emekli maaşları için vatandaşlara büyük müjde!

Memur ve emekli maaşları için vatandaşlara büyük müjde!

Memur ve emekli maaş zamları hakkındaki kanun teklifi kabul edildi. En düşük emekli maaşı 5 bin 500 liraya yükseldi.



Memur ve emekli maaş zamlarını içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanını ile bazı kanunlarda 375 Sayılı KHK'de değişiklik yapılmasına dair sunulan kanun teklifi de kabul edildi. 

Kabuk edilen kanunda kamu görevlilerinin maaşlarında 1 Ocak ile 30 Haziran arası dönem için enflasyon farkı dahil, %16,48 artışa, %13,52 puan eklenerek %30 olacak. 

Yaşlılık, malullük, ölüm aylığı alan emekliler ve hak sahiplerine dosya bazında aylık asgari ödeme tutarı 5 bin 500 liraya çıkarılacak.

Memur ve emekli maaşları için vatandaşlara büyük müjde!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön