Kent Haberleri

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı ne kadar oldu? İşte Temmuz 2023 maaş zam oranı...

Emekli ve memurların beklediği haziran ayı enflasyon oranı resmen belli oldu. Bu kapsamda memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı resmen belli oldu! İşte Temmuz 2023 maaş zam oranı...TÜİK haziran ayı TÜFE'sini açıkladı

Memur ve emeklinin merakla takip ettiği haziran ayı enflasyon rakamları bugün açıklandı. TÜİK haziran ayı TÜFE'sini açıkladı. Enflasyon farkının netlik kazanmasıyla birlikte emekli ve memur maaş zam oranı belli oldu. 

Bilindiği üzere Ocak ve temmuz aylarında yılda iki kez olmak üzere emekli ve memur maaşlarına enflasyon farkı yansıtılıyor. Böylece temmuz ayında memur ve emeklisinin maaşlarına yansıyacak 6 aylık enflasyon farkı resmen netleşti.

Peki, Temmuz 2023 maaş zam oranı ne kadar oldu? İşte detaylar...

TÜİK HAZİRAN AYI ENFLASYON VERİSİ BELLİ OLDU

Milyonlarca vatandaşın beklediği Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE)'ni açıkladı. Bu kapsamda memur ve emeklisinin maaşlarına yapılacak 6 aylık enflasyon farkı belli oldu.

Buna göre, TÜFE'deki değişim haziranda bir önceki aya göre yüzde 3,92, bir önceki senenin aralık ayına göre yüzde 19,77, bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 38,21 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 59,95 olarak gerçekleşti.

REFAH PAYI HARİÇ EMEKLİ ZAMMI BELLİ OLDU 

Posta Gaztesi'nde yer alan detaylara göre, 6 aylık enflasyon oranı TÜİK'in Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla resmen belli oldu. TÜİK bu sene 3 Temmuz yayımlanacağı belirtilen Haziran ayı enflasyon verilerini Kurban Bayramı nedeniyle 5 Temmuz'da yayımlayacağını daha önce açıklanmıştı.

TÜİK bugün haziran ayı TÜFE'sini açıkladı. Bu kapsamda memur ve emeklisinin maaşlarına yansıyacak 6 aylık enflasyon farkıda netleşti. Memur ve emeklisinin 6 aylık enflasyon farkı 19,77 olacak.

Bu ay en düşük memur maaşı net 22 bin Türk Lirası olacak. Tabanın üzerinde maaş alanlar için ise oransal artış uygulanması bekleniyor. Memur maaşına toplu sözleşme hükümleri olan yüzde 8 zam ve enflasyon farkından ziyade refah payı eklenmesi AK Parti'nin seçim vaatleri arasında yer alıyordu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: SÖZLERİMİZ YERİNE GETİRECEĞİZ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "5 Temmuz günü 6 aylık enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından sonra düzenlemesinin Meclis'e ne zaman geleceği netleşti. En düşük memur maaşını 22 bin Türk Lirasına çıkartacak, memur ve emekliye refah payı verilmesini öngören teklifin bugün TBMM'ye sunulacağı kaydedildi.

Borsa İstanbul'da son dakika! Borsa yeni güne nasıl başladı? 

Haziran 2023 enflasyon rakamları resmen  açıklandı! İşte TEFE TÜFE Haziran 2023 rakamları!

Dev banka doların 30 TL olacağı tarihi açıkladı! Doların kaderi resmen belli oldu!