Ekonomi

Memur ve emeklilere büyük zam müjdesi! Maaşlar Tek tek hesaplandı! İşte tablo tablo memur ve emekli maaş zammı!

Milyonlarca memur ve emekli alacakları zam oranlarını merak ediyor ve araştırıyor. Peki memur maaşları ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte tek tek hesaplanan maaş rakamları...Konu ile ilgili olarak aktarılan resmi detaylara göre, bu yılın ilk 4 ayı için enflasyon rakamları resmen açıkladı

Milyonlarca memur ve emekli alacakları zam oranlarını merak ediyor ve araştırıyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan resmi detaylara göre, bu yılın ilk 4 ayı için enflasyon rakamları resmen açıkladı. Açıklanan rakamlarla birlikte emekli ve memur maaşları için Temmuz zammı şimdiden yüzde 30'un üzerine çıktı. 

Peki memur maaşları ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte tek tek hesaplanan maaş rakamları..

Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra  2022 Temmuz ayı zammı da netleşmiş olacak. Memur enflasyon farkı ve emekli maaşları için zam oranı direkt olarak 6 aylık enflasyon oranı ile açıklanacakken, geçtiğimiz dönem Meclis'ten geçen sosyal refah düzenlemesi altında ek zamlar da gündeme gelmiş olacak.

TÜİK AÇIKLADI: 4 AYLIK ENFLASYON ORANI YÜZDE 31,71

Türkiye İstatistik Kurumu, Aralık'ta 686,95 olan TÜFE endeksinin Nisan ayı ile birlikte 904,79'a çıktığını açıkladı. Bu durumda 4 aylık enflasyon oranını yüzde 31,71 olarak kayıtlara geçti.

EMEKLİ MAAŞLARI İÇİN YENİ TABLO

Vatan'ın aktardığına göre, yılda iki defa gerçekleştirilen Ocak ve Temmuz maaş artışları bir önceki 6 aylık enflasyon oranı kadar oluyor. Yani SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz'da Aralık ile Haziran arasındaki 6 aylık enflasyon kadar artış alacaklar. Bu rakam 4 aylık rakamlara göre şimdilik yüzde 31,71 şeklinde oldu.

Söz konusu bu rakama Mayıs ve Haziran enflasyon rakamları da eklenecek. Önümüzdeki aylarda oranlar sıfır bile çıksa 31,71 maaş zammı kesinleşti.

 

Memur ve emekli maaşlarına çifte zam! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Maaş rakamları tek tek açıklandı!
Emekliye 1.100 TL ikramiye ödemesi daha verilecek! Emeklilere büyük müjde geldi! Maaş hesaplarına yatıyor!

Emekli ve memurlara büyük müjde! Zamlar kesinleşti! Zamlı memur ve emekli maaşı ne kadar? En düşük emekli maaşı ne kadar