08 / 07 / 2024

Memur ve emeklilere zam farkları ne zaman ödenecek? 

Memur ve emeklilere zam farkları ne zaman ödenecek? 

Memur ve emeklilerin temmuz ayı zamları belli olduğu kaydedildi. Buna göre memur ve memur emeklileri yüzde 19.31 oranında zam alacakken, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 24.73 olacak.



Milyonlarca emekli ve memurun yeni dönem zamlı maaşları belirlendi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 24.73, memur ve memur emeklilerine yüzde 19.31 oranında zam yapıldığı kaydedildi.

Memurlar her ayın 15’inde maaşlarını alıyorlar. O nedenle temmuz ayında 14 günlük bir fark olacaklar peki bu süreçte memur ve memur emeklilerinin maaş farkları ne zaman yatacak? SSK ve Bağ-Kur emeklileri yeni zamlı maaşlarını ne zaman alacaklar? En düşük emekli aylığına bir düzenleme olacak mı?

ekonomim.com'da yr aln habere göre; Konu ile ilgili olarak uzamnlar tarafından yapılan yorumlar kapsamında, “Haziran ayı enflasyon verisi yüzde 1,64 olarak açıklandı. 2024 yılının ilk yarıyıl enflasyon verisi yüzde 24,73 olarak belirlendi ve SSK ile Bağ-Kur emeklilerinin maaş farklar netleşmiş oldu. Memur ve memur emeklilerine toplu sözleşmeden kaynaklı yüzde 19,31 olarak gerçekleşmiş olduğu belirtildi.

ZAM ORANLARI EŞİTLENİR Mİ?

Zam eşitlemesinin mevzuat gereğince yasa kapsamında çıkması gerekiyor. Emekli ve memurlarımızın tamamının bir beklenti içerisinde olduğunu belirtmek gerekirse geçmiş zamanlarda altışar aylık periyotlarda verilen maaş farklarının her zaman eşitleme, seyyanen zam şeklinde yapıldığını gözlemlenmektedir. Özellikle açıklanan enflasyon verisi ile birlikte 8.017 TL’nin altında kök maaşı olanlar hissedilir bir zam alamayacaklar. En azından dar gelirli emeklinin 10. bin TL olan taban aylığına bir müdahale yapılması gerektiği kaydedildi. 

REFAH PAYI VERİLİR Mİ?

Öte yandan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz haftalarda Meclis’te yapmış olduğu kısa röportaj kapsamında ‘Refah payı çalışmamız yok’ ifadelerini kullanmıştı. Tüm grupların maaş zamları bir önceki dönemde yüzde 37,57 enflasyon verisi üzerinden güncellenerek yüzde 49,25 oranında refah payı altında eşitledi. Bu konu hakkında son kararı sayın Cumhurbaşkanının vereceğini, önümüzdeki hafta sonuna kadar hükümet kanadından bir açıklama yapılmasını beklemekteyim. Çünkü SSK emeklilerimiz ayın 17’si itibarıyla maaşlarını alındığından dolayı bir açıklama olduğu takdirde hızlı bir Meclis süreci olacaktır. Eğer yetişmese bile maaş farkları ay içi veya bir sonraki ay maaşlara ilave olarak yatırılabilir. Önceki dönemlerde buna benzer örnekleri yaşamıştık.

Memur ve emeklilere zam farkları ne zaman ödenecek? 

ZAM FARKLARI NE ZAMAN YATACAK?

Memurlarımız ayın ilk haftası, SSK ve Bağ-Kur emeklimiz ayın 17’si ile 28’i arasında maaşlarını almaktadır. Memurlarımıza ay içerisinde fark olarak açıklanan enflasyon verisi doğrultusunda ödeme yapılacaktır. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz ise peşin olarak aldıkları için maaş güncellemelerini SGK hızlı bir şekilde maaş takvimi içerisinde yansıtacaktır.

EN DÜŞÜK MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİNİN MAAŞI NE KADAR OLDU?

Memurlarımızın açıklanan enflasyon verisi doğrultusunda toplu sözleşme ile birlikte yüzde 19,31 oranında maaş farkları oluştu. En düşük emekli memur maaşı 14.740 TL’den 17.586 TL’ye yükseldi. Bekar bir memurun maaşı 30.372 TL’den 36.236 TL’ye, evli bir memurun ise 32.860 TL’den 39.205 TL’ye çıktığı kaydedildi. 

SSK, Bağkur, 4A, 4B Temmuz 2024 zammında son dakika! Hesap kitap yapıldı, ortaya işte bu rakam çıktı!

Seyyanen zamda flaş gelişme! Temmuz 2023 seyyanen zam için son durum ne?

Emekli ve memura 3 zam birden! Tek tek hesaplandı! İşte meslek meslek yeni maaş tablosu...

Enflasyon farkı ne zaman belli olacak? Memura enflasyon farkı ne kadar verilecek? 4 aylık enflasyon farkı belli oldu mu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön