Kent Haberleri

Memur ve emeklilerin 4 aylık zam oranları hesaplandı! Cepteki o rakamı görenler inanamadı!

Merakla beklenen enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur ve emeklilerin 4 aylık zam oranları hesaplandı. Peki memur ve emeklilerin cepteki zam oranı ne kadar?Paylaşılan detaylara göre, Nisan ayında açıklanan enflasyon verileriyle beraber memur ve emeklilerin 4 aylık zam oranları da belli oldu

Pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan 4 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? Verilen detaylara göre, enflasyon farkının ne kadar olduğu, memur ve emekliler tarafından yakından merak ediliyor. Paylaşılan detaylara göre, Nisan ayında açıklanan enflasyon verileriyle beraber memur ve emeklilerin 4 aylık zam oranları da belli oldu. 

Merakla beklenen enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur ve emeklilerin 4 aylık zam oranları hesaplandı. Peki memur ve emeklilerin cepteki zam oranı ne kadar?

Merakla beklenen enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur ve emeklilerin 4 aylık zam oranları hesaplandı. Peki memur ve emeklilerin cepteki zam oranı ne kadar?

NTV'de yer alan habere göre, pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan enflasyon rakamları memur ve emeklileri de  oldukça yakından ilgilendiriyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, "Memur ve emekli zammı ne kadar olacak?" sorusu her açıklanan enflasyon verisiyle biraz daha netleşmiş oluyor.

Paylaşılan detaylara göre, resmi olarak açıklanan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine nisan ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 2,39 oranında artış gösterdi ve yıllık bazda TÜFE yüzde 43,68 oldu.

Yine aktarılan detaylara göre, 4 aylık enflasyon yüzde 15,21 şeklinde gerçekleşti. Söz konusu bu rakam milyonlarca memur ve emeklinin zammı için de oldukça kritik önem taşıyor. 

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİ NE KADAR ZAM ALACAK?

Yine verilen detaylara göre, memur ve memur emeklilerinin maaş zammı, her sene iki defa toplu sözleşme zammına ek şekilde 6 aylık enflasyon farkıyla belli oluyor.

Yine aktarılan bilgilere göre, memurlar senenin ilk 6 ayı için yüzde 8 sözleşme zammı almıştı. Söz konusu bu oranı geçen fark kadar memurlara enflasyon farkı verilecek. 4 aylık rakamlar masaya yatırıldığında da memur ve memur emeklilerine en az yüzde 7,21'lik enflasyon farkı imkanı doğmuş oldu.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ ZAMMI 2023 NE KADAR?

Paylaşılan detaylara göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de 6 ayda bir zam yapılıyor. Verilen bilgiye göre, emeklilerin zam oranı 6 aylık enflasyona göre belli oluyor. Resmi olarak açıklanan 4 aylık verilere göre SSK ve Bağkur emeklilerinin zammı şimdiden yüzde 15,21 oldu.

6 AYLIK ENFLASYON FARKI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Resmi olarak açıklanan Ocak, şubat, mart, nisan, mayıs ve haziran aylarının enflasyon oranları ile ilk 6 aylık enflasyon farklı ile belli olacak. Verilen bilgiye göre, Haziran ayı enflasyonu temmuzun ilk haftası belli olacak. Böylelikle de memur ve emeklilerin zam oranı netleşmiş olacak.

TOKİ İstanbul 2023 projesi için Mayıs 2023 müjdesi geldi! 641 konutluk yeni proje için büyük gün yarın!

Mart 2023 enflasyon rakamları açıklandı! İşte TEFE TÜFE Mart 2023 rakamları!

Bedelsiz doğal gaz kullanımına ilişkin detaylar açıklandı!