Ekonomi

Memur ve emeklilerin beklediği haber: Ek zam görüşmeleri başladı!

Memur ve emeklilere ek zam talebinin de yer aldığı yasa tasarısı için TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmelere başlandı. Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı KHK'da Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nde memur ve emekliye ek zammın yanı sıra TL finansal araçlara talebin artırılması, kademeli doğal gaz satış fiyatı belirlenmesi düzenlemeleri de ele alınıyor

Sputniknews'de yer alan habere göre; memur ve emekliye ek zammı da içeren kanun teklifinin görüşmeleri başladı. Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı KHK'da Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nde memur ve emekliye ek zammın yanı sıra TL finansal araçlara talebin artırılması, kademeli doğal gaz satış fiyatı belirlenmesi düzenlemeleri de ele alınıyor.

 

Bu maddeden utanç duyuyorum

AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanan komisyonda, CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu ile HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın usule ilişkin söz talep ettikleri teklifte, söz konusu işlemle ilgili para, alacak, mal, hak ve malvarlıklarının Türkiye'ye ait olduğu belirtildi. bankadaki yabancı merkez bankalarına el konulamaz ve bunlar hakkında ihtiyati tedbirler alınır. İlk maddeyi ihtiyati haciz ve ihtiyati haciz konulamamasını eleştirdi. Bir ülkenin Merkez Bankasına emanet edilen yabancı varlıklara haciz konulamadığını ifade eden Kuşoğlu, kalemin geri çekilmesini istedi. Paylan, esnafa bile haciz gelme ihtimalinden bahsederken, kimsenin o esnafa kredi vermeye yanaşmayacağını ve esnafın iflas edeceğini belirterek, bu yazıdan dolayı utandığını ve şaşırdığını söyledi.

 

 

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir de teklifin her maddesinin, Türkiye için çok faydalı olduğunu dile getirdi. Aydemir, bahsedilen maddenin, diğer ülkelerin merkez bankalarının açtığı hesaplarla ilgili olduğunu, hesap açtıran ülkenin garanti altına alındığını, utanç verici bir şey olmadığını söyledi.

Teklif 7 maddeyle ilgili

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, bireysel emeklilik sistemine katılımı teşvik etmek ve fon birikimini artırmak için ilgili kanunda önemli değişiklikler öngördüklerini belirterek, önerinin 7. madde ile ilgili olduğunu belirtti. Öztürk, “Devlet katkı payının artırılması, Yüzde 25'ten yüzde 30'a kadar hesaplanan, konut alımı, evlilik, eğitim ve benzeri yaşam döngülerinde ihtiyaç duyulabilecek birikimlerin bireysel emeklilik sistemi çatısı altında toplanarak kullanılmasına ve kısmen ödenmesine olanak sağlayan düzenlemelerin yapıldığını ifade etti. Banka kredisi kullanımı sırasında katılımcılar tarafından BES birikimlerinin temlik edilmesi durumunda, nakit ihtiyacından dolayı ayrılanların ayrılmadan birikime devam etmelerini sağlamak amacıyla ilgili sürecin standardizasyonu için ilgili kuruma yetki verilmiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan memurlara yapılacak ek zammı açıkladı!