Kent Haberleri

Memur ve emekliye büyük müjde! Bu zam oranlarını duyan gözlerine inanamadı

Merakla beklenen Temmuz ayında yapılacak ara zam konusunda araştırmalar devam ediyor. Milyonlarca emekli ve memurun dört gözle beklediği rakamlar bir bir açıklanıyor. İşte Temmuz ayı zam bedelleri.Genellikle, bu kişilerin işe alımı, belirli bir sınav veya değerlendirme süreci sonucunda gerçekleştirilir ve görevleri genellikle belirli bir disiplin ve kurallar çerçevesinde yürütülür

Memur nedir?

Memur, devlet kurumlarında veya kamu hizmeti veren özel sektör kuruluşlarında çalışan ve belli bir statüye sahip olan kişilere verilen genel bir isimdir. Genellikle, bu kişilerin işe alımı, belirli bir sınav veya değerlendirme süreci sonucunda gerçekleştirilir ve görevleri genellikle belirli bir disiplin ve kurallar çerçevesinde yürütülür. Memurlar, belirli bir maaş, sosyal haklar, emeklilik planları, sağlık sigortası gibi avantajlardan yararlanırlar.

Temmuz ayında milyonlarca memur ve emeklinin faydalandığı zam bedelleri için araştırmalar sürüyor. Yapılacak ara zam hakkında araştırmalar sürerken TÜİK 3 aylık enflasyon bilgilerini paylaştı. Açıklanan veriler bağlamında 2023 senesinin ilk çeyreğinde enflasyonun artmayı sürdrüdüğü görülüyor. Temmuz ayında yapılacak zam seviyesi ise yavaş yavaş kesinleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Mart ayında en az emekli aylığının 7500 TL çıktığını açıkladı. Nisan ayı itibari ile  emekliler zamlı bedel de aylıklarını almaya başladı. Bu defa da Temmuz ayında yapılacak ara zam merak konusu oldu. İşte Temmuz ayı zam bedelleri,

Memur ve emekliye büyük müjde! Bu zam oranlarını duyan gözlerine inanamadı

TEMMUZ ZAMLARI NETLEŞMEYE BAŞLADI

TÜİK vesilesi ile yapılan açıklama bağlamında 2023 enesinin ilk çeyreğinde Türkiye'de Enflasyonun yükselmeye devam ettiği görüldü. Ara zam için uygulanacak enflasyon farkı %12,52 olarak ifade edilirken toplu sözleşme zammı ise %6 memur enflasyon farkı ise %4,56 olarak açıklandı. Bu rakamlar ile beraber ara zam alacak olan memur ve emeklilerin aylıklarında enflasyon sebebiyle ortaya çıkan farktan korunmuş olacak.

2023 senesinde yapılacak Temmuz ara zamları için Ocak ve Haziran ayı bilgileri dikkate alınmaktadır. Bu bağlamda açıklanan ilk 3 aylık enflasyon verileri bağlamında memur ve emekli aylıklarına yapılacak ara zam bedeli da kesinleşmeye başladı.

ARA ZAM YAPILACAK MI?

Geçtiğimiz sene memur ve emeklilerin yanı sıra asgari ücretlilere de ara zam geldi. Temmuz ayında uygulanacak olan ara zam beklentisi için araştırmalar devam ediyor. Mart ayında en az  emekli maaşı 7.500 TL'ye çıkarken asgari ücretliler de TÜİK verileri bağlamında zam istemeye başladı.

Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı konusunda henüz bir açıklama gelmedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin gereksinim duyulması halinde ara zam yapılabileceğini söyledi.

Çiftçiler dikkat! yüzde 50 hibe desteği sağlanıyor!

Piyasada talep arttı! Şeker fiyatları zirveyi gördü

Bayram'da araç kiralamak isteyenler dikkat! Bu tuzağa düşmeyin!