Ekonomi

Memur ve emekliye ikinci zam mı geliyor? Ekonomist Selçuk Geçer asıl zam için tarih verdi! Koşun hemen bakın!

Ekonomist Selçuk Geçer, memur ve emekliye yapılan yüzde 25 zammın sadece bir kaç ay süreceğini söyleyerek ikinci zammın geleceğini açıkladı ve tarih verdi. Koşun hemen bakın! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yüzde 25 oranındaki zamdan sonra asgari ücretlilerin artan enflasyon nedeniyle yüzde 54,5 zam aldığını dile getiren emekliler, yetkililere '' biz başka ülkede asgari ücretliler başka ülke de mi yaşıyor?'' sorularını yönetti

Milyonlarca memur ve emekli 2023 yılında yapılan yüzde 25 oranındaki zamdan umduğunu bulamadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yüzde 25 oranındaki zamdan sonra asgari ücretlilerin artan enflasyon nedeniyle yüzde 54,5 zam aldığını dile getiren emekliler, yetkililere '' biz başka ülkede asgari ücretliler başka ülke de mi yaşıyor?'' sorularını yönetti. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan ekonomist Selçuk Geçer ise emekli ve memura ikinci zammın geleceğini açıklayarak tarih verdi. 

EMEKLİ VE MEMURA İKİNCİ ZAM GELİYOR!

Selçuk Geçer, 2023 yılında yapılacak olan genel seçimlerin mayıs ayında gerçekleştiğini belirterek, iktidarın b u şartlar dahilinde seçime gitmeyeceğini belirterek memur ve emekliye ikinci zam yapılacağını açıkladı.

 

Geçer; “Kalıbımı basıyorum ki haftaya yapılacak anketlerde iktidarın oyu düşecek. Memur ve emeklilerde muhteşem bir kızgınlık var ve bu kızgınlığı zaten iktidar bekliyordu. Şu an iktidar bu milyonlarca vatandaşı ateşe attı, nisan ayında seçimlerden önce yapacağı zam ile onları serin sulara götürüyor algısı yaratılacak. İktidarın mayıs seçimlerine bu zamlar ile girme ihtimali yok. Hem asgari ücrete, hem de emekli ve memur maaşlarına nisan ayında kesinlikle zam yapılacak” ifadelerini kullandı.

MEMUR VE EMEKLİYE 2023 YILINDA NE KADAR ZAM GELDİ?

Milyonlarca memur ve emekli memuru ilgilendiren Aralık ayı enflasyon rakamları belli oldu. Memur ve memur emeklisi maaşı zam oranı netleşti. Memur ve memur emeklileri yüzde 16,47 oranında zam alacaktı fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla birlikte 2023 zam oranı yüzde 30 olarak yeniden güncellendi.

 

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan "Memurlarımıza ve tüm emeklilerimize 2023 yılı ocak ayı maaş artışlarının yüzde 30 olarak uygulanacağı müjdesini veriyoruz" dedi.

Aile yardımı ödeneği ile birlikte en düşük memur maaşı 9.105 liradan 11.848 liraya, en düşük memur emekli aylığı 6.078 liradan  7.901 liraya yükseldi.

En düşük emekli maaşı peş peşe açıklandı! 5 bin 500 TL maaşı duyan emeklinin ağzı resmen kulaklarına vardı! Hemen bakın!

EYT emeklisi maaş promosyonu alacak mı? EYT'lilere promosyon verilecek mi? Dikkat! Bankalar...

SSK, BağKur Emekli Sandığı emeklilerine son dakika ikramiye müjdesi! Bu tarihi duyanların resmen ayağı yerden kesildi!