Kent Haberleri

Memur ve memur emeklilerine zam şoku! Zam hesabını gören memurlar şaşkına döndü! Ocak'ta memura ne kadar zam yapılacak?

Memur Ocak zammı milyonlarca memur tarafından merakla araştırılıyor. Memurlara yapılacak zam için sayılı gün kaldı. Peki memur maaşlarına yeni yılda ne kadar zam gelecek? Memur maaş zammı oranı ne kadar olacak? İşte memur maaş zammı ile ilgili peş peşe hesaplanan o rakamlar... Memur Ocak zammı milyonlarca memur tarafından merakla araştırılıyor

Memurlara yapılacak zam için sayılı gün kaldı. Memur Ocak zammı milyonlarca memur tarafından merakla araştırılıyor. Memur ve memur emeklileri maaşlarına her yeni senede devlet tarafından belirlenen oranlarda zam uygulanıyor. Milyonlarca memur Ocak ayında yapılacak zammı merakla araştırılıyor. 

Maaş zamları ile ilgil hesaplamalar peş peşe yapılıyor. Yıllık enflasyon oranlarının da baz alındığı memur maaşı için zam yüzdeleri de sık sık gündeme geliyor. 

Kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur Ocak zammı da yavaş yavaş netleşmeye başladı. Polis, hemşire, öğretmen ve doktor olacak şekilde binlerce memurun yeni maaşları 5 aylık enflasyon rakamları kapsamında ortaya çıktı. 

Peki memur maaşlarına yeni yılda ne kadar zam gelecek? Memur maaş zammı oranı ne kadar olacak? İşte memur maaş zammı ile ilgili peş peşe hesaplanan o rakamlar...

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; TÜİK’e göre temmuzdan bu yana geçen 5 ayda tüketici fiyatları yüzde 14.05 yükseldi. 

Temmuzda memur ve memur emeklilerine enflasyon farkı hariç yüzde 7 zam uygulanmıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan hesap yöntemine göre, memur ve memur emeklisinin geride kalan 5 ay için yüzde 6.6 oranında enflasyon farkı alacağı belirlendi.

MEMUR MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK? MEMUR MAAŞINA OCAK'TA YÜZDE KAÇ ZAM GELECEK? 

Enflasyondaki artış aralık ayında yüzde 3 civarında gerçekleşir ve seçim yılına özel şekilde ek zam uygulanmazsa, memur ve memur emeklilerine yüzde 18.6 oranında zam yapılacak.

Aralıkta enflasyonun, yüzde 3 artması durumunda 6 aylık enflasyon yüzde 17.5 olacak. Bu şekilde memur ve memur emeklisinin enflasyon farkı alacağı yüzde 9.8’e yükselecek.

Memur ve emeklisi, enflasyon farkının yanı sıra alacağı yüzde 8’lik toplu sözleşme zammıyla beraber toplamda yüzde 18.6 maaş zammıyla karşılaşacak. 

İşçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin aylıklarına ise 6 aylık enflasyon kadar, yani yüzde 17.5 oranında zam uygulanacak.  

Dolar işte bu tarihte uçuşa geçecek! Bu tarihi duyanların resmen ağzı kulaklarına vardı! Hemen bakın!

Benzine 1 lira 7 kuruş zam geliyor! Pompaya yansımadan depoları fulleyin! BP, PO, Opet 15 Aralık 2022 fiyat listesi

Lise üniversite 5500 TL yardım başvuru şartları neler? Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Başarı Teşvik Programı start aldı!