Kent Haberleri

Memur ve memur emeklisi Ocak zammı peş peşe hesaplandı! Memur maaşı kaç TL'ye yükselecek? Şimdi bakın!

Memur maaş zammı ile ilgili araştırmalar tam gaz devam ediyor. Peki memur Ocak zammı ne kadar olacak? Memur ve memur emeklisi maaşı kaç liraya yükselecek? Memur ve memur emeklisi Ocak zammı peş peşe hesaplandı!  4 aylık enflasyon farkı kesinleşirken, tüm dikkatler Kasım ve aralık ayı enflasyon rakamlarına odaklandı

Memur maaş zammı ile ilgili araştırmalar tam gaz devam ediyor. 4 aylık enflasyon farkı kesinleşirken, tüm dikkatler Kasım ve aralık ayı enflasyon rakamlarına odaklandı. Memur ve memur emeklisi maaşlarına, 6 aylık periyotlar halinde toplu sözleşme zammına ilave olarak enflasyon farkı tutarında zam yapılıyor. 

Temmuz ayında aylık bazda enflasyon 2,37, Ağustos ayında 1,46, Eylül ayında 3,08 ve son olarak Ekim ayı enflasyonu aylık 3,54 şeklinde açıklandı. 

Bu şekilde memur ve memur emeklisinin alacağı 4 aylık enflasyon farkı 10,45 şeklinde oldu. Kasım -Aralık enflasyon rakamlarının bu orana eklenmesinden sonra memur ve memur emeklisinin alacağı zam oranı da kesinleşecek. 

Temmuz ayı sonrası 6 aylık enflasyon artış oranlarının toplanması sonrasında memur Ocak zammı netleşecek. Şimdiye kadar kesinleşen oran yüzde 10.45 oldu.

Merkez Bankası yıl sonu beklenti anketine göre enflasyon tahmin edildiği gerçekleşirse Memur ve memur emeklisi maaşlarına 2023 Ocak'ta gelecek zam oranı yüzde 18-20 aralığında olacak. 

Peki memur Ocak zammı ne kadar olacak? Memur ve memur emeklisi maaşı kaç liraya yükselecek? Memur ve memur emeklisi Ocak zammı peş peşe hesaplandı! Hemen bakın...

Habertürk'te yer alan habere göre; çalışanların aldıkları maaşlardan enflasyon oranı düşüldükten sonra gerçekleşen yükselişten hesaplanarak ödenen refah payının yılbaşında yüzde 5 ile 10 arasında olması öngörülüyor. 

Memur ve emeklileri olası kur ve fiyat değişiminden korumayı amaçlayan refah payıyla en düşük emekli maaşının da 3 bin 500 Türk Lirası'ndan yükseltilebileceği gündemde yer alıyor.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ MAAŞI KAÇ TL'YE YÜKSELECEK? 2023 OCAK MEMUR ZAMMI KAÇ LİRA OLUR? 

Milliyet'te yer alan habere göre; en düşük memur maaşının 11 bin Türk Lirası seviyelerine yükselmesi öngörülüyor. 

2023 Ocak zammıyla en düşük memur emeklisi maaşının ise 7 bin 300 Türk Lirası seviyesine çıkması bekleniyor. 

Ekonomist Selçuk Geçer, dolar bugün yarın bu seviyeyi görecek! En yüksek rakam verildi! Taş üstünde taş kalmayacak

EYT'de geri sayım başladı! Yaş şartı, BES ve borçlanmaya dikkat! İşte EYT düzenlemesi 8 soruda tüm detaylarıyla...

Asgari ücret 1 Ocak 2023 zammında çok büyük deprem! Bu rakamları görenlerin resmen nutku tutuldu! Hemen göz atın!