Kent Haberleri

Memur ve memur emeklisinin 2023 Ocak zammı ne kadar olacak? En düşük memur maaşı resmen hesaplandı! Hemen bakın!

Milyonlarca memurun gözü yıl sonunda açıklanacak enflasyon rakamlarına odaklandı. Peki memur 2023 Ocak maaş zammı ne kadar olacak? Memur 2023 Ocak maaşı kaç liraya yükselecek? Memurların maaşlarına ne kadar zam gelecek? İşte memur maaşları ile ilgili merak edilen tüm detaylar...Ocak ayında memurların ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 8 zam ve enflasyon farkı yansıtılacakken, bir yükseliş de yeni ek göstergelerle yaşanacak

Memur ve emekli hem maaşların artacağı hem de yeni ek göstergelerin yürürlüğe alınacağı Ocak ayını dört gözle bekliyor. Ocak ayında memurların ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 8 zam ve enflasyon farkı yansıtılacakken, bir yükseliş de yeni ek göstergelerle yaşanacak. 

Yeni ek göstergeler memurların maaşlarını da artırsa da en büyük etki emekli aylıklarında olacak. 

Düzenleme yasalaştığında, 30 yıllık hizmeti olan bir memurun emekli aylığı, 3600 ek göstergeye yükseldiğinde 1.234 TL ile 1.391 LT arasında artabilecek. Fakat Temmuz'da memur maaş katsayısındaki artışla kazanım da büyüme gösterdi. Temmuz ayında yürürlüğe alınan memur maaş katsayısına göre ek göstergenin 2200-3000'den 3600'e yükselmesi, 30 yıllık hizmeti olan memurun emekli aylığında bin 749 ile bin 971 TL arasında artış sağlayacak.. 

Peki memur 2023 Ocak maaş zammı ne kadar olacak? Memur 2023 Ocak maaşı kaç liraya yükselecek? Memurların maaşlarına ne kadar zam gelecek? İşte memur maaşları ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Memur ve memur emeklisi 1 yılda 6 aylık periyotlar halinde zam alıyor. Milyonlarca memurun gözü yıl sonunda açıklanacak enflasyon rakamlarına odaklandı. Kasım ve Aralık ayında açıklanacak olan enflasyon verileri ile beraber memur ve memur emeklisinin 2023'ün ilk 6 ayında alacağı maaş kesinleşecek. 

Milliyet'te yer alan habere göre; memur ve memur emeklisinin maaş zammı toplu sözleşme zammı ve 6 aylık enflasyon oranını dikkate alınarak şekilleniyor. Dört aylık enflasyon farkına göre memur ve memur emeklisinin alacağı zam farkı 11,84 şeklinde belirlendi. Kasım ve Aralık ayı enflasyon verilerinin eklenmesi ile bu rakam netleşecek ve daha da artacak. 

TCMB 2022 yılı son çeyrek enflasyon beklentisi 17,86 olarak açıklandı. Memur ve memur emeklisinin alacağı zamma ilave bir toplu sözleşme zammı veya seyyanen bir zam yapılmaz ise bu veriler ışığında memur ve memur emeklisinin alacağı zam oranı 18,86 şeklinde gerçekleştirilecek. 

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLACAK? MEMUR 2023 OCAK ZAMMI KAÇ LİRA OLACAK? 

En düşük memur maaşı şu an 9 bin 109 lira şeklinde. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yıl sonu beklenti anketinde olduğu gibi bir enflasyon verisi gelmesi halinde maaşlar şu şekilde olacak:

En düşük memur maaşı: 11 bin Türk Lirası

En düşük memur emeklisi maaşı: 7 bin 345 Türk Lirası 

İslam Memiş altın fiyatlarının 1400 liraya geleceği tarihi açıkladı! 4 seviye detayı

Milyonlarca vergi mükellefine şok! Daha az vergi ödemek için bunları yapabilirsiniz!

Asgari ücrette 8 bin TL'lik deprem! Geri sayım başladı! Açıklamalar peş peşe geldi!