Kent Haberleri

Memur zamlarında asgari ücret şoku! En az yüzde 50... Memur maaşları 1 Ocak 2023'te kaç TL olacak? 

Memur ve emekli, "Asgari ücrete yüzde 50 zam yapıldı, bize de olur mu?" sorusunun yanıtını merakla araştırıyor. Memur zamlarında asgari ücret şoku! En az yüzde 50... Memur maaşları 1 Ocak 2023'te kaç TL olacak?  Durum bu şekilde olunca memur ve emekli, "Asgari ücrete yüzde 50 zam yapıldı, bize de olur mu?" sorusunun yanıtını merakla araştırmaya başladı

2023'te uygulanacak asgari ücret yüzde 55'lik artışla 8 bin 506 TL olarak belirlendi. Durum bu şekilde olunca memur ve emekli, "Asgari ücrete yüzde 50 zam yapıldı, bize de olur mu?" sorusunun yanıtını merakla araştırmaya başladı. 

2023 yılında uygulanacak asgari ücreti duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuya ilişkin açıklamasında "Memur ve emekli maaşlarında yapılacak artış oranlarını da bu şekilde tespit edeceğiz" ifadelerine yer vermişti. Durum bu şekilde olunca memur ve emekliler "Asgari ücrete yüzde 50 zam yapıldı, bize de olur mu?" sorusunun yanıtını merak etmeye başladı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Memur zamlarında asgari ücret şoku! En az yüzde 50... Memur maaşları 1 Ocak 2023'te kaç TL olacak? 

Milliyet'te yer alan habere göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuyla ilgili olarak "Toplu sözleşme açıktır, nasıl yapacağımız belli. Kamuoyunda "asgari ücrete yüzde 50 zam yapıldı, bize de olur mu" gibi fikirler duyuyoruz" ifadelerini kullandı ve memurun yılda 2 kez zam aldığına dikkat çekti. 

Bakan Bilgin, enflasyon belli olduktan sonra memur zammının gözden geçirileceğinin altını çizdi.

Memur maaş zammı, her sene iki defa 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı oranında hesaplanarak tespit ediliyor. 

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gündeminde yer alan memur zammı için gözler son veri olan ve TÜİK tarafından 2 Ocak günü açıklanacak olan enflasyon oranlarına çevrildi. 

Memur zamlarında asgari ücret şoku! En az yüzde 50... Memur maaşları 1 Ocak 2023'te kaç TL olacak? 

2023 MEMUR MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Ekonomist Muhammet Bayram, memur maaş zammı ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. 
"Asgari ücrete zam yapılmasıyla birlikte memur ve emekliler de bir beklenti içine girdi. Tahminlerde bulunurken bir önceki dönemde yapılan zamları dikkate alıyoruz" diye konuşan Muhammet Bayram, emekli ve memurlara yüzde 25 veya 30'luk bir zam beklendiğine dikkat çekti. 

"Burada yüzde 25'lik bir artış yapılırsa en düşük memur maaşı 11.381 liraya, yüzde 30'luk bir artış olursa 11.836 liraya yükseliyor" 

Esnaf emeklisinin ise yüzde 25 artış olursa 5.245 liraya, yüzde 30 artış olursa 5.454 liraya yükseleceğinin altını çizen Bayram, en düşük emekli maaşının da 5 bin liraya ulaşmasını bekliyor.

Müjde Aile Destek Paketi ödemeleri hesaplara erken yattı! 1250 TL Aile destek parasını hemen anında çekebilirsiniz!

Orta gelirliye konut kampanyasından kim, nasıl yararlanacak?

Akaryakıtta yıl sonu depremi! Benzin, motorin, LPG şaşkına çevirdi! BP, PO, Opet, Total 30 Aralık 2022 fiyat listesi