Kent Haberleri

Memur zammı hesaplamalarında 7 şiddetinde deprem! 1 Ocak 2023 memur zammı hesaplamaları peş peşe geldi! Hemen bir bakın!

Memur zammı hesaplamalarında 7 şiddetinde deprem yaşanıyor. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren 1 Ocak 2023 memur zammı hesaplamaları peş peşe geldi! Siz de hemen bir bakın...Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarına ilişkin enfasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte yalnızca son 2 aylık bir oran kaldı

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen memur zamları için gözler gelecek son dakika verilerine çevrildi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarına ilişkin enfasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte yalnızca son 2 aylık bir oran kaldı. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, dört aylık oranlar ışığında da ilk hesaplamalar da peş peşe yapıldı.

Milyonlarca memur da “1 Ocak 2023 Ocak ayı memur zammı ne kadar olacak, memur zammı kaç TL?” gibi soruların yanıtlarını merak ediyor ve araştırıyor. Açıklanan ilk veriler ışığında zam oranı yüzde 8'lik toplu sözleşme artışla toplam oran yüzde 11.88'e kadar geldi. Milyonlarca memurun gözü şimdi Kasım ve Aralık aylarına çevrildi.

Memur zammı hesaplamalarında 7 şiddetinde deprem yaşanıyor. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren 1 Ocak 2023 memur zammı hesaplamaları peş peşe geldi! Siz de hemen bir bakın...

Sabah'ta yer alan habere göre, emeklilere ve memurlara uygulanacak olan ve merakla beklenen zam oranı için 2 aydan daha kısa bir zaman kala yeni hesaplar da tek tek ortaya çıktı. Merakla beklenen Ekim ayı enflasyon rakamları sonrası 4 aylık zam oranları netlik kazanırken, en düşük emekli ve memur maaşı dahil 15 meslekte de söz konusu hesaplar netleşti. Böylece de pek çok kişi "2023 Ocak ayı memur zammı kaç TL olacak, memurlar kaç lira zam alacak? gibi soruların yanıtlarını da araştırdı. 

Memur zammı hesaplamalarında 7 şiddetinde deprem yaşanıyor. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren 1 Ocak 2023 memur zammı hesaplamaları peş peşe geldi! Siz de hemen bir bakın...

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, SSK ve Bağ-Kur emekli zammı 6 aylık enflasyon rakamları sonrası açıklanacakken, memur ve memur emeklisi enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı da alacak. Peki memur maaşları ne kadar zamlanacak?

KASIM VE ARALIK ENFLASYON ORANI SONRASI 1 OCAK 2023 ZAMMI BELLİ OLACAK

Emekli ve memur zammı için milyonlarca kiş tarafından merak edilen veriler gelmeye devam ediyor. 1 Ocak 2023 zammı gibi birçok kalemde direkt şekilde etkili olan Ekim 2022 enflasyon oranı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. 1 Ocak 2023 emekli ve memur zammı ile Türkiye'de milyonlarca vatandaşın gelirleri de artacak. Söz konusu Ocak zammı için artık sadece 2 veri kaldı.

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARI İÇİN 4 AYLIK ZAM ORANI NETLEŞTİ

Emekli ve memur maaşları başta olmak üzere birçok kalemde belirleyici olacak olan Ekim ayı enflasyon rakamları da geçtiğimiz günlerde açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, Ekim ayında aylık bazda yüzde 3,54, yıllık bazda ise yüzde 85,51 oldu.

Milyonlarca kişinin radarına geiren Ekim ayı enflasyon rakamları sonrasında 4 aylık emekli ve memur zam oranları da netleşti. Yapılan hesaplamalara göre; 4 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 10,84, enflasyon farkı dahil 4 aylık memur zammı 11,84 şeklinde oldu.

6 AYLIK EMEKLİ ZAM ORANLARI İÇİN SADECE 2 ENFLASYON VERİSİ KALDI

SSK ve Bağ-Kur emekli zammı Kasım, Aralık ayı enflasyon oranı açıklaması sonrası kesinlik kazanacak. Emekli maaşları her yıl 2 defa 6 aylık enflasyon oranı kadar zam alıyor.

MEMURLAR ENFLASYON FARKI VE TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI ALIYOR

Memur ve memur emeklisi ise enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı toplamı kadar yılda 2 kez zam alıyor. Enflasyon farkı, bir önceki dönemde verilen toplu sözleşme zammı üzerinde 6 aylık enflasyon kadar oluyor.

SSK, BağKur, Emekli Sandığı emeklileri işte bu adımı bekliyor! Olursa maaşlar 1.200 TL'ye kadar artacak! Hemen göz atın!

Doları olanlara soğuk duş! Ünlü ekonomistler resmen peş peşe açıkladı! Dolar işte bu kadar olacak!

Emekli maaşı hesaplamalarında şiddetli deprem! Maaşlara ne kadar zam gelecek? Kalem kalem 1 Ocak 2023 maaş hesaplaması!