Ekonomi

Memura çifte maaş müjdesi! Hangi memur ne kadar zamlı maaş alacak?

Memur ve emekliler için geri sayım başladı. 15 Ocak'ta zamlı maaş alımları gerçekleşecek. Ek gösterge yasası ile yönetici memur pozisyonunda bulunanlar çifte maaş alacak. Hangi memur ne kadar zamlı maaş alacak ? İşte merak edilenler. Belirtilen bu ek zam tutarı,bin 730 lira ile 10 bin 700 lira arasında seyredecek

Zamlı maaş için 15 Ocak tarihini bekleyen yönetici memurlar için 15 Ocak'ta yürürlüğe girecek olan ek gösterge yasasındaki bir madde, il müdürü ve daire başkanı üstündeki yönetici pozisyonlarında  görev alan memurlara ek zam ödeneceğini belirtiyor. Belirtilen bu ek zam tutarı,bin 730 lira ile 10 bin 700 lira arasında seyredecek.

15 OCAKTA ÇİFTE MAAŞ

Akşam'ın haberine göre,Memur ve emekli için Ocak ayında alınacak maaş zammı yüzde 30 olarak mecliste kabul gördü. Maaşlar yüzde 30 zammına göre hesaplara yatacak. Yönetici memurlar Ocak ayında çifte maaş alacak.  Üst yönetici memurların çifte zam almasını sağlayacak karar ise 15 Ocak'ta yürürlüğe girecek ek gösterge düzenlemesi ile alındi.Yasanın 60. maddesi gereği yönetici pozisyonundaki memurlar için 15 Ocak 2023'ten itibaren geçerli olacak şekilde ek maaş artışı yapılmış olacak. Peki hangi pozisyondaki memurlar ne kadar alacak?Alacakları ek zam ile maaşları ne kadar olacak? İşte akıllardaki sorunun cevapları..

 

ÇİFTE MAAŞTAN KİMLER FAYDALANACAK?

Yapılan düzenleme ile ek zam hakkından il müdürü ve üzerindeki pozisyonlarda görev yapan memurlar yararlanacak.

KİMLER NE KADAR ZAM ALACAK?

Yasa gereği ek zam tutarı bin 730 lira ile 10 bin 700 lira arasında değişim gösterecek . Ek zam, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri, Diyanet İşleri Başkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı Genel Sekreteri için 5 bin 850 lira olacak.Devlet Denetleme Kurulu Başkanı, il valileri, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri ve Özelleştirme İdaresi Başkanı, 5 bin 330 lira ek zam alacak.Genel müdür 6 bin 800 lira, genel müdür yardımcıları 4 bin 770 lira, Daire Başkanı ve bakanlıkların Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde görev yapan il müdürü, bölge müdürü, il emniyet müdürü, il müftüsü, vergi dairesi başkanları, 2 bin 600 lira ek zam alacakDiğer illerdeki il ve bölge müdürü, emniyet müdürü, müftü, vergi dairesi başkanlarının ek zam tutarı ise bin 730 lira olacak şekilde hesaplara yatacak.

Ek zamda en yüksek tutar, birinci sınıf olup birinci derecenin dördüncü kademesindeki mülki idare amirleri için 10 bin 700 lira tutarında uygulanacak.

Garanti Bankası'ndan çılgın müjde! Hemen başvuran mutluluktan kanatlanacak!

Evde bakım maaşı yatan iller 2023! Evde bakım zamlı maaş ne zaman yatacak? 13 Ocak evde bakım maaşı yatan iller!