07 / 05 / 2024

Memura kira desteğinde maaş katsayısı kullanılacak mı? Memura kira desteği nasıl hesaplanacak? 

Memura kira desteğinde maaş katsayısı kullanılacak mı? Memura kira desteği nasıl hesaplanacak? 

AK Parti seçim beyannamesinde yer verilen düzenlemelerden biri de kamu çalışanları için kira yardımı olmuştu. İstanbul başta olmak üzere, kamu çalışanlarının sosyoekonomik koşullarının iyileştirilmesi masada yer alıyor. Peki memura kira desteği nasıl hesaplanacak? 



KİRA DESTEĞİNDE HANGİ KRİTERLER OLACAK? 

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kira desteğinde ödemelerin hangi kriterlere göre belirleneceği ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu ve "Net olmamakla beraber verilecek desteklerin maaş katsayısına göre belirlenmesinin makul olabileceğini değerlendiriyorum. Çünkü kişilerin oturacağı bölgelere göre kira fiyatları farklılık gösterebilecektir" ifadelerine yer verdi. 

Memura kira desteğinde maaş katsayısı kullanılacak mı? Memura kira desteği nasıl hesaplanacak? 

Kira yardımının maaş kat sayısına göre olması durumunda kişilerin bütçelerine göre bunu planlayabileceklerini aktaran Özelmacıklı, bunun dışında bölgelere bir fiyatlama yapmanın doğru olmayacağının, Anadolu yakası, Avrupa yakası gibi ayrımların çok makul olmayacağının altını çizdi. 

Kiralık konut arzının düşük olduğu semtlerde kira fiyatlarının çok faha yüksek olduğunu vurgulayan Özelmacıklı, "Örnek vermek gerekirse İstanbul Kadıköy’de 100 metrekare kiralık bir daire için 18 bin TL’lere varan kiralar, İstanbul Beylikdüzü için 10 bin TL olabiliyor" dedi ve bu nedenle farkın maaş katsayısına göre belirlenmesini daha makul bulduğunu belirterek açıklamasını tamamladı.  

Altın fiyatları resmen tuzla buz oldu! Gram altın bugün ne kadar oldu? 30 Mayıs 2023 canlı altın fiyatları

Sosyal destek ödemelerine Temmuz zammı var mı? 65 yaş maaşı, evde bakım, engelli aylığı ne kadar olacak? Maaşınıza bakın

Kiracıların beklediği son dakika müjdesi sonunda geldi! Fırsatçı ev sahipleri için yasa çıkartılacak!

 


Geri Dön