Kent Haberleri

Memura kira yardımı mı verilecek? 2023 memura kira desteği şartları neler? Kritik detay 7650 TL...

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren Kamu Toplu Sözleşme görüşmeleri başlıyor. Bu kapsamda, konfederasyonlar tekliflerini hazırladı. İşte detaylar...Bu kapsamda 1 Ağustos tarihinde başlayacak toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde konfederasyonlar tekliflerini hazırladı

Memur ve memur emeklilerini yakından ilgilendiren Kamu Toplu Sözleşme görüşmeleri başlıyor. Bu kapsamda 1 Ağustos tarihinde başlayacak toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde konfederasyonlar tekliflerini hazırladı. 

Bu durumda kira yardımından bayram ikramiyesine, yardımların güncellenmesine kadar birçok teklif konuşulacak. İşte detaylar...

Ahaber'de yer alan detaylara göre, Memur Kira Yardımı için detaylar netlik kazanıyor. Memur kira yardımı ile özellikle büyükşehirlerde oturan memurlar için kira yardımında bulunulacak. 

MEMURA KİRA YARDIMI NE ZAMAN VERİLECEK VE NE KADAR OLACAK?

Memurlar için toplu sözleşme maratonu start alıyor. Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, 2024 yılı için memur maaşlarına yüzde 70, 2025 yılı için ise yüzde 40 zam talep ettiklerini ifade etti. Bekar ve yeni işe başlayan memur maaşının da en düşük 22.000 TL olması sözünün yerine getirilmesini belirtti. Öte yandan Yalçın, seyyanen zamdan yararlanamayan memur emeklilerine 8077 Türk Lirası seyyanen zam yapılmasını talep etti.

Kira yardımı olarak da memurlara 7650 TL verilmesi istendi.

Yaklaşık 6.5 milyon memur ve memur emeklisinin önümüzdeki 2 yıllık mali ve sosyal haklarının belirleneceği toplu sözleşme maratonu 1 Ağustos'ta başlıyor. 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri öncesinde Memur- Sen ve Türkiye Kamu-Sen masaya taşıyacakları teklifleri açıkladı.

MEMUR-SEN YÜZDE 110 ZAM İSTEDİ

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, memurlara ve emeklilere 2 senede toplam yüzde 110 artış istediklerini aktardı. 2024'teki artışların 3'er aylık dönemler halinde yapılmasını beklediklerini aktaran Yalçın, "Önümüzdeki yıl ilk 3 ayda 10 puanlık refah payı ile birlikte yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15 ve dördüncü 3 ayda yüzde 10 olmak üzere yüzde 70 zam istiyoruz.

2025'te ilk 6 ayda yüzde 10 refah payı ile birlikte yüzde 25, ikinci 6 ayda yüzde 15 olmak üzere yüzde 40 artış bekliyoruz. En düşük memur maaşı Ocak'ta 29 bin 700 lira olacak" dedi.

7.500, 8 bin, 9 bin, 9.500, 10 bin TL alan emeklilerin yeni maaşları kaç TL? İşte kalem kalem son dakika zamlı maaşlar!

Buğday fiyatları 5 ayın rekorunda! TMO ve TÜRİB buğday, arpa, mısır fiyatları bugün kaç TL? Çiftçiler dikkat! 

Sosyal destek alanlara müjde geldi! Ödemeler zamlandı! Dar gelirli olduğu tespit edilen anında alıyor...