Ekonomi

Memura sevindirici haber…  “Büyükşehir Zammı”  yapılacak!

Son dönemdeki enflasyon artışının büyük şehirlerde yaşam maliyetlerini ciddi ölçüde artırması hükümeti harekete geçirdi.  Memurların rahat bir nefes alması için büyük şehir tazminatı getirilecek.Enflasyon, deprem gibi nedenlerle özellikle kiraların astronomik denilebilecek seviyelere çıkmasının ardından son dönemde öğretmen, polis, doktor dahil pek çok memur, büyük kentlerden daha küçük yerleşim yerlerine göç etmeye başladı

Büyük kentlerde kiralar başta olmak üzere yaşam maliyetlerinin hızlı şekilde yükselmesi pek çok memur için yaşamı güçleştirdi.

Enflasyon, deprem gibi nedenlerle özellikle kiraların astronomik denilebilecek seviyelere çıkmasının ardından son dönemde öğretmen, polis, doktor dahil pek çok memur, büyük kentlerden daha küçük yerleşim yerlerine göç etmeye başladı.

 

Memurların koşullarının güçleşmesi nedeniyle, durumlarının iyileştirilmesi amacıyla hükümet düğmeye bastı.  AK Parti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki günlerde açıkladığı seçim beyannamesinde  bu konuya yer verildi ve  başta İstanbul olmak kaydıyla büyük kentlerde memurların sosyo ekonomik koşullarının düzeltilmesine yönelik çalışmalar hayata geçirileceği açıklandı.

KİRA YARDIMI VE LOJMAN DESTEĞİ DE OLACAK

Gelen detaylara göre kamuda çalışanların durumunun iyileştirilmesi amacıyla “Büyükşehir Tazminatı” getirilmesi, bunun yanında lojman desteği sağlanması ve kira yardımı yapılması hedefleniyor.

Daha önce terör gerekçesiyle Doğu ve Güneydoğu’da terör gerekçesiyle yaşanan duruma benzer şekilde memurlar artık büyük şehirlere gitmek istemiyor ve hayatın daha ucuz olduğu küçük yerleşim birimlerine yöneliyor.

Yaşanan sıkıntıyı tespit eden AK Parti, konuya seçim beyannamesinde de yer verdi. Türkiye Gazetesi’nin haberine göre,  AK Parti’den bazı isimler  seçim beyannamesinde bu konuya yer vermelerinin nedenini metropol niteliğindeki kentlerde kiraların ve tüm yaşam maliyetlerinin yükselmesiyle açıkladı.

DİĞER ŞEHİRLERE GÖRE YAŞAM MALİYETİ ÇOK YÜKSEK

Özel sektör çalışanları maliyetlerin karşılanması için destek alırken, kamuda çalışan memurlar ise son dönemde oldukça sıkıntılı günler yaşıyor.

Beyannameye giren söz konusu düzenlemelerin seçimin hemen sonrasında hayata geçirileceği belirtiliyor.  Maaşlar ve Türkiye’nin diğer yerlerine kıyasla büyük kentlerde yaşam maliyetleri arasında meydana gelen dengesizliğin bu şekilde önüne geçilmesi hedefleniyor.  

Önceki yıllarda benzer uygulamalar Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de yapılmış ve ancak o dönemde terör nedeniyle bölgede görev yapan memurlara  daha fazla maaş ve ek ödemeler için düzenlemeler yapılmıştı.  Ak Parti tarafından hayata geçirilmesi planlanan düzenlemeyle, bu kez büyük kentlerde yaşayan memurlara, bölgenin özel ekonomik şartları nedeniyle böyle bir iyileştirme hayata geçirilecek.

Dana kıyma 20 TL daha zamlandı!  Kasaplara da ucuz et verilsin talebi...

Göçün yönü değişti! İstanbullu Anadolu’ya taşınıyor!

Kiracının işi zor… Kira artışı geçen yıla göre yüzde 197 yükseldi!