Kent Haberleri

Memura seyyanen zam 14-15 günlük fark hangi tarihte hesaplara yatacak?

Memur maaşları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon farkından sonra belli oldu. Bu kapsamda memur maaşları yüzde 17.55 zamlı alacak, zamlı maaşlarının üzerine de 8 bin 77 lira seyyanen zam eklenecek. Bu kapsamda memur maaşları yüzde 17

Memur maaşları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon farkından sonra belli oldu. Bu kapsamda memur maaşları yüzde 17.55 zamlı alacak, zamlı maaşlarının üzerine de 8 bin 77 lira seyyanen zam eklenecek. Böylece en düşük memur maaşı 22 bin TL olacak. 

Seyyanen zam konusu temmuz ayında en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer aldı. Memurlar seyyanen zammın meclisten geçip geçmediğini de merak ediyor. 

Emekli aylıklarında ise 6 aylık dilim için enflasyon farkıyla yüzde 25 zamlanacak. Peki, Seyyanen zam 14-15 günlük fark hesaplara hangi ay yatacak? Seyyanen zam ne zamandan itibaren geçerli olacak? Memur zammı Meclis onayından geçti mi? İşte detaylar...

Devlet memurlarının alacağı zam oranları resmen netleşti. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirilecek görüşmeler doğrultusunda memur ve emekli maaşları Resmi Gazete’de yayımlanacak. Memurlar, temmuz ayında maaşlarını yüzde 17.55 zamlı ve 8 bin 77 TL seyyanen zam eklenecek. 

SEYYANEN ZAM MECLİS'TEN GEÇTİ Mİ?

Hürriyet'te yer alan detaylara göre, seyyanen zam ile memur ve emekli maaşlarının belli olacağı TBMM görüşmeleri henüz yapılmadı. TBMM Genel Kurulu, 11 Temmuz Salı günü toplantı yaptı. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen "6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi", Genel Kurul'da görüşülecek. Teklifte; en düşük Memur maaşının 22 bin Türk Lirasına çıkarılması, kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinde seyyanen net 8 bin 77 Türk Lirası yükseliş öngörüldü. 

SEYYANEN ZAM 14-15 GÜNLÜK FARK NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Seyyanen zammın hangi tarihte hesaplara aktarılacağı merak ediliyor. Memur maaşlarında 14-15 günlük farkın maaşlara yansıtılacağı bekleniyor. Normal koşullarda 1 Temmuz 2023 tarihi itibariyle memur maaş zam farkları hesaplanır. Fakat seyyanen zam konusunda durum biraz farklılık gösterebilir. Çünkü, TBMM'ye sunulan yasa tasarısında seyyanen zammın geçerli olacağı tarihin 15 Temmuz 2023 olacağı kaydediliyor.

Söz konusu bu tarihten itibaren geçerli olursa seyyanen zam farkı da temmuz ayında yarı oranda maaşlara yansıtılacak. Fakat özel bir düzenleme uygulanarak seyyanen zammın 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacağı maddesi eklenirse o zaman memur maaşlarının temmuz ayı kısmında 8 bin TL'lik seyyanen zammın tamamı yansıtılmış olacak.

Küresel piyasalarda gözler ABD enflasyon verilerinde! Altın, dolar ve borsada son durum ne?

THY-Emlak Konut GYO Arnavutköy 2023 kura tarihleri belli oldu mu? Arnavutköy Yenişehir kuraları ne zaman çekilecek?

Fahiş kira krizi nasıl çözülür? Sektör temsilcileri önerilerini sıraladı!