Kent Haberleri

Memurlar dikkat! Toplu sözleşme ikramiyesi ne kadar oldu? Bakan Vedat Işıkhan resmen açıkladı!

Sendikalı memurların toplu sözleşme kapsamında alacağı ücret belli oldu. Peki memurlar ne kadar toplu sözleşme ikramiyesi alacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan resmen açıkladı. İşte memurların alacağı o ücret!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memurların alacağı toplu sözleşme tutarını açıkladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Işıkhan,  tüm sendikalı memurların bu ikramiyeyi almaları sağlanacağını ifade etti. Peki memurlar ne kadar toplu sözleşme ikamiyesi alacak? İşte memurların alacağı o ücret...

TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİ NE KADAR? 2024 TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİ

Toplu sözleşme ikramiyesi ile ilgili  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan açıklama geldi. Peki, Toplu sözleşme ikramiyesi ne kadar oldu?

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TBMM Genel Kurulunda kabul edilen maddeyle sendikalı memurların toplu sözleşme ikramiyesi olarak 641,81 lira alacağını açıkladı. 

Bakan Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sendika ve konfederasyonlar ile sosyal diyalog zemininde yürütülen 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi'nde memurlar için toplu sözleşme ikramiyesi kazanımını sağladıklarını hatırlattı.

TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİ NEDİR?

Toplu sözleşme ikramiyesi, sendika üyesi memurlara düzenli olarak yapılan ödemelere deniliyor. TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan kanun teklifiyle, sendikalı memurlar Toplu Sözleşme İkramiyesi olarak 641,81 TL ikramiye alacak.

BAKAN VEDAT IŞIKHAN RESMEN AÇIKLADI!

Bakan Işıkhan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Sendika ve konfederasyonlar ile sosyal diyalog zemininde yürüttüğümüz 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi’nde memurlarımız için toplu sözleşme ikramiyesi kazanımını sağlamıştık.

Ancak bu kazanım CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurmasıyla maalesef iptal edilmişti. İptal kararı ile ikramiyeden yararlanan kamu görevlilerimizin aylıklarında azalma meydana gelmişti. Biz emekçilerimizin, memurlarımızın kazanımlarının her zaman yanındayız.'' dedi. 

Memurların Ocak 2024 maaş zammı için şaşırtan hesap! Maaşlar nasıl hesaplanacak?
Memur emeklilerine de yüzde 24.73'lük Temmuz zammı! Son dakika rakam şimdi peş peşe açıklandı!